LEO HÍRLEVÉL 2022

Kedves Tagok és Partnerek!

 Turbulens évünk volt, de a létesítménygazdálkodási szektor általában és Tagságunk is vette az akadályokat, helyt állt.

A LEO a 2022. évben jelentősen bővült, munkacsoportjai aktívak voltak, megjelent a negyedik benchmarking könyvünk, számos saját és társult rendezvényt tartottunk és élő kapcsolatot ápoltunk a Tagsággal, szakmai szervezetekkel.

Átadtuk a 2021. évi és a 2022. évi Kiválósági Díjakat:

Tartsay Judit, a NEO Property Services FM Igazgató-helyettese vehette át a 2021. évre szóló elismerést a benchmarking munkacsoportban és a könyvkészítés során szerzett kiemelkedő érdemeiért. A 2022. év díjazottja Novotny Dénes ALTEO E-Mobilitás Üzletág Igazgatója, az Energetikai munkacsoportunk Vezetője lett csoportjában kifejtett érdemeiért.

Köszöntöttünk az idén csatlakozott 8 új Tagot:

A SES Magyarország Kft. rendes Tagként lépett be hozzánk.

Schönhauer Andrea, a SES Magyarország Ügyvezető Igazgatója azóta aktív szerepet vállal a Szövetség életében.

Az EPS-Connect International Zrt. is belépett közénk pártoló Tagként.Az EPS-Connect Partner az üzleti tevékenységhez szükséges technológiai infrastruktúra és informatikai rendszerek beszerzésében, kivitelezésében. Megtervezi a vállalkozások IT hálózati rendszerét. Hackenberger Erika a cég vezérigazgatója és munkatársai belépésük óta többször mutattak be újdonságokat, innovációkat, amik segítik az FM szakemberek mindennapi munkáját.

Az innovatív tisztítás-technológia területéről érkezett  Clean Up Grand Service belépésével tovább gazdagodott pártolói tagságunk tudásbázisa. A tagi oklevelet Méhész Mónika Ügyvezető Igazgató és Falta Viktória Ügyvezető-helyettes vette át.

 

A biztosítások világából érkezett új pártoló Tagunk, a HUNInsurance biztosítási alkusz cég. Berényi Gábor Ügyvezető Igazgató vette át az oklevelet. Kovács Gábor Üzletfejlesztési Igazgató tartott információgazdag és hasznos előadást egyik őszi reggelink alakalmával.

Az Infogroup nevében  Szenáki János Üzemeltetési Igazgató és Horváth Emese Fejlesztési Igazgató vették át a rendes tagságot szimbolizáló tagi oklevelet az Elnökség Tagjaitól.

A légtisztítási technológiákkal foglalkozó SCH-PS részéről Schmumiczky Pál Ügyvezető Igazgató és Völgyi Csaba Fejlesztési Vezető képviselték a vállalatot.

 

Rendes Tagként csatlakozott az FM-Unity egyesülés. Nemess Viktornak, a Taképszolg, Clearservice, Palatinus Tulajdonosának, Márton Istvánnak, a Magic Tools Tulajdonosának, Pócz Jánosnak, a PK-Tech Hungary Tulajdonosának és Jámbor Árpádnak, a FAAC Hungary Ügyvezető Igazgatójának az elnökség adta át az oklevelet.

Részt vettünk szakmai bejárásokon:

Tagjaink Európa legnagyobb kulturális tartalmú városfejlesztésének egyik gyöngyszemét,

számos nemzetközi és hazai díjjal kitüntetett Magyar Zene Házát látogathatták meg egy zártkörű szakmai bejáráson az építkezés alatt, még átadás előtt.

Idei második szakmai bejárásunk  a MOL Campus-hoz vezetett

 

Végig jártuk  Néprajzi Múzeum létesítményeit is.

Rendeztünk szakmai reggeliket, melyekre meghívtunk szakterületükön mértékadó karizmatikus előadókat.

,

A LEO márciusi szakmai reggelije az energetika jegyében zajlott,  Pletser Tamást, az ERSTE Befektetési Zrt. Olaj- és Gázipari Elemzőjét, Barta Gézát a Hermann Ottó Intézet Nemzeti Ökocimke Igazgatóját.

 

Novotny Dénes Tagtársunk tartott beszámolót az Energetikai munkacsoport fókuszterületeiről és a készülő energetikai kalauzról, Lovas Gusztáv Tagtársunka DECOR FLOOR világított rá az FM iparághoz való kapcsolódási pontokra.

 Áprilisban újabb szakmai reggelire jöttünk össze és láttuk vendégül meghívott Partnereinket.  

Hüse István, az INDOTEK Zrt. fejlesztési Igazgatója tekintette át az ingatlanfejlesztések gazdasági környezetét

az alapanyag- és energiaárak és munkaerőhiány és egyéb nehezítések közepette.

Décsi Gábor bemutatta a nyomdából éppen kikerült Benchmarking IV. könyvet.

Takács Katalin, a FUTURE FM Zrt. HR-Vezérigazgató-helyettese, a HR-munkacsoport Vezetője ismertette

a legfrissebb HR-kutatás eredményeit.

Szeptemberi szakmai reggelink vendégelőadója Kákosy Zsolt MRICS, ICON Consulting Igazgatója volt.

Tagtársunk, a Clean Up Grand Service képviseletében Falta Viktória Ügyvezető Igazgató-helyettes mesélt a cégről.

Októberi szakmai reggelink ismét nagy siker volt. Pletser Tamást közkívánatra ismét elhívtuk, hogy szakértelmének segítségével megvizsgáljuk, hogy alakult az energiapiaci helyzet itthon és a világban.

Jámbor Árpád, FAAC Hungary Kft. Ügyvezető Igazgatója és Dajka Judit az FM-Unity egyesülés Ügyvezető Igazgatója meséltek idén csatlakozó FM-Unity egyesülés Tagjairól és tevékenységi körükről.

Eseményeinket a DOMISENSE illatosította, hogy ezzel is emeljük a vendégek élményét. Az illatkompozíciók áldásos hatásairól mesélt Kocsis Erika.

 Novemberi reggelink a makrogazdaság, a zöld energia tárolás és a biztosítás világába vezette a hallgatóságot.

Balatoni András a Magyar Nemzeti Bank Közgazdasági Előrejelzés és Elemzés Főigazgatóság Vezetője elfogadta meghívásunkat és részletes áttekintést adott  a hazai makrogazdaságról.

Minikiállítással vonult ki az FM-Unity Tagvállalatunk, hogy a szakmai esemény színvonalát ezzel is emelje.

Ecsedi Péter az EPS-Connect International Zrt. újonnan csatlakozott Tagunk Kutatás-fejlesztési Igazgatójának jövőbe mutató előadása az energiatárolás lehetőségeiről,  a Zöld Energia PowerCharge megoldásokról, tágabb értelemben, az Energia tárólás új generációs megoldásairól. Új Tagunk, a HUNInsurance Biztosítási Alkusz Kft. képviseletében Kovács Gábor Üzletfejlesztési Igazgató   a Tagvállalatok által előzetesen kitöltött kérdőív válaszainak figyelembe vételével állította össze előadását  a nemzetközi és hazai biztosítási környezetről, a fellelhető megoldásokról és kockázatokról.

Decemberi évzáró eseménye többféle szakmai programot is tartogatott a résztvevők számára A nemzetközi porondon is elismert kiemelt épületek üzemeltetésével és kiberbiztonsággal foglalkozó izraeli Mimi Barel és cégtársai tartottak újdonság erejű prezentációt a létesítményekre leselkedő kiber támadások kivédhetőségéről, az épületek kitettségéről, sebezhetőségéről és a védekezés stratégiájáról és praktikáiról.

Decemberi közgyűlésünk egyhangúlag elfogadta az előterjesztett 2023. évi költségvetést és tervezett tevékenységeket.

Décsi Gábor, DOME Group Ügyvezető-Partner, a Benchmarking munkacsoport Vezetője és Ruzsinszki Tibor, NEO Property Services Zrt. FM Üzletág Igazgató, a Felügyelő Bizottság Elnöke, a Benchmarking munkacsoport Tagja ismertették a benchmarking könyv új átfogó FM kézikönyv koncepcióját és kérte a tagvállalatokat, hogy mindenki nagyságának megfelelő mennyiségű létesítményről szolgáltasson a jövőben adatot és delegáljon felelőst a pontos adatszolgáltatáshoz.

Munkacsoportjaink is lázasan tevékenykedtek.

 

Benchmarking munkacsoportunk elkészített három LVHI Indexet, amikből megtudhattuk, nincs veszve a remény, a kitöltő vállalatvezetők rendre optimista várakozásokkal tekintettek a soron következő negyedévre.

Idén is együtt ünnepeltük a kutatás sikeres zárását, a negyedik könyv megjelenését és az impozáns fejlődést, amit a kiadvány az idők során bejárt.

A csapat, aki nélkül nem tudott volna létre jönni idén sem a LEO Benchmarking IV. könyv, 2015 óta évente KÖNYVÜNNEP-et szervez.  

Energetikai Munkacsoportunk megújult és turbó üzemmódra kapcsolt Novotny Dénes, ALTEO E-mobilitás Üzletág Vezető, ALTE-GO Ügyvezető Igazgató vezetésével és a munkacsoport nagyszámú tagságának konstruktív részvételével. A Tagság bevonásával meghatároztuk a munkacsoport preferenciáit, rövid- és hosszú távú céljait.

A Tagvállalataink működésének támogatására létrehozott jogszabálygyűjteményünk a hagyományos pdf. és excel formátum mellett már online formátumban is elérhető havi rendszerességgel a Tagok számára ingyenesen, megrendelők részére díjazással.

 

 

 

Angol nyelvű weboldallal bővültünk.

 

 

Folytattuk kampányainkat:

Sikeresen zártuk másik fontos állandó projektünket, a létesítménygazdálkodási iparágat és a benne tevékenykedő embereket bemutató promóciós FM image kampányt, melynek  számai kimagaslók lettek. Főleg az átkattintási arány javult a tavalyihoz képest. A szakmának és az utánpótlásnak, a fiataloknak szóló hirdetéseink több, mint hárommillió alkalommal jelentek meg a felhasználók előtt.

Idén is gondoltunk az utánpótlásra. Hét éve elkezdett Szeretem a szakmám szakiskolai kampányunkat megint megújítottuk, csavartunk egyet rajta és meghirdettük a 140 intézmény között.

Ezúttal is összekötöttük egy Nyereményjátékkal, hogy biztosítsuk a fiatalok érdeklődését a pályázat iránt. A képen a Zalaegerszegi Széchenyi Technikum boldog nyertesei láthatók.

A pályázat idén is elérte a fiatalokat országszerte. Több iskola visszatérően vett részt a projektben és  egymást követő években is professzionális szinten  elkészítette pályaműveit.

Nagyszabású Szeretem a szakmám díjátadó ünnepségünket idén kiemelten kezeltük és összekötöttük egy szakmai panel beszélgetésről az FM iparág jelenéről és jövőjéről.

Társultunk fontos szakmai eseményekhez:

WORLD FM DAY 2022, AZ FM IPARÁG KÖZÖS NEMZETKÖZI ÜNNEPE

Szövetségünk a Magyar Létesítménygazdálkodási Szövetséggel, (HFMS) és a BME Mérnöktovábbképző Intézettel karöltve   idén is megünnepelte a Létesítménygazdálkodás Világnapját Magyarországon. Május 11.-én délelőtt szakemberek társaságában a jelenleg legfontosabb szakmai kérdések megvitatásán túl magát az iparágat és benne tevékenykedő embereket is ünnepeltük.

PORTFOLIO PROPERTY X 2022  júniusban az Anna Grand Hotelben Balatonfüreden két teljes napon át kényeztette a legfrissebb szakmai tartalmakkal és élményekkel az ingatlan szakma képviselőit, köztük sok LEO Tagot is, akik kerekasztalokban és előadásokkal járultak hozzá a tudásmegosztáshoz.

 

Rekordot döntött a Real Estate Beach és Ingatlan Regatta 2022-ben

Üzlet.Élmény.Balaton szlogennel hirdette meg az Ingatlan Regattát és a nulladik napra tervezett Real Estate Beach 2022 konferenciát a szervező, az Év irodája csapata és az élmény nem is maradt el …

Már hetedik éve osztozunk valamilyen módon az Ingatlan Regatta különleges élményében.

Az 50 hajó és az Év Piaci Személyiségei díjak átadója felejthetetlen élményt hozott megint, emellett a nulladik napon Real Estate Beach ingatlan konferencia is várta az ingatlan szakma prominens szereplőit. Szponzoráltuk ezt az eseményt és átfogó előadásban részleteztük, mivel is tud a LEO és Tagvállalatai hozzájárulni az ingatlan szakma döntéshozóinak munkájához a jogszabálygyűjtemény, benchmarking kutatás, LVHI és a munkacsoportok segítségével.

A PIF  az idei évben is sikereket és dicsőséget hozott Tagjainknak.

Az egész napos ingatlan piaci seregszemle, a Portfolio Property Investment Forum, PIF 2022 koronájaként, az esemény végén a Portfolio átadta a Property Awards 2022 díjakat az idei legkiemelkedőbb teljesítmények …

Az idei Portfolio Property Investment Forum telt házzal zajlott

A 2022. szeptember 15-ei Portfolio Property Investment Forum idén is nagy élményeket és naprakész hasznos információkat adott az értő  közönségének. A teltházas  ingatlan szakmai esemény estéjén átadták a Portfolio Property …

Sikeresen zajlott a HFMC 2022 FM konferencia november 10-én a Benczúr Hotelben

A LEO és a HFMS közös FM konferenciája, a HFMC a létesítménygazdálkodási szakemberek és az FM iparág iránt  érdeklődő ingatlanszakemberek és döntéshozók számára  idén  november 10-én került megrendezésre a Benczúr …

Tűzvédelmi konferencia november 9-én a BKIK, TSZVSZ, LEO és a fiREG szervezésében

Papírmentes, digitális épületüzemeltetés Hogyan könnyíthetjük meg a tűzvédelmi előírások teljesítését, ellenőrzését a napi gyakorlatban? címmel a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, a TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség, a Létesítménygazdálkodási és Épületüzemetetési Szolgáltatók …

A BPMK létesítménygazdálkodási konferenciájának stratégiai főtámogatója volt a LEO

A Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamarával közeli szakmai kapcsolatot ápolunk, ennek fontos mérföldköve volt a ma megrendezett 320 fős létesítménygazdálkodás témájú konferencia, melynek szervezésében Szövetségünk főtámogatóként vett részt. …

Tagjaink idén is dicsőséget hoztak több fórumon is.

Az Év FM Cége a DOME Group lett. Gratulálunk Décsi Gábornak és munkatársainak.

Jövőre ünnepeljük fennállásunk 10. évét. Szakmai újdonságokkal és rendezvényekkel fogjuk emlékezetessé tenni az évfordulót. Tervezünk energiaracionalizálási kiadványt és megújítjuk a benchmarking könyv koncepcióját.

Kívánunk minden Tagtársunknak békés, boldog Ünnepeket és sikeres 2023. évet!