WORLD FM DAY 2022, AZ FM IPARÁG KÖZÖS NEMZETKÖZI ÜNNEPE

Szövetségünk a Magyar Létesítménygazdálkodási Szövetséggel, (HFMS) és a BME Mérnöktovábbképző Intézettel karöltve   idén is megünnepelte  a Létesítménygazdálkodás Világnapját Magyarországon. Május 11.-én délelőtt szakemberek társaságában a jelenleg legfontosabb szakmai kérdések  és a várható tendenciák, hathatós válaszok körbejárásával emlékeztünk meg a létesítménygazdálkodás ünnepéről és az iparágban tevékenykedő szakemberekről.

Az esemény  a LEO Elnökének, Schmidt Józsefnek és a HFMS Elnökének, Czerny Józsefnek a köszöntőjével indult.

Zarka Dénes, a BME MTI Igazgatójának előadása a digitális mikrotanúsítványokról szólt. Az előadásból megtudtuk, hogy a képzési eredmények elismerése és nyomonkövetése alapvető digitalizáción és változáson ment keresztül az elmúlt évtizedben. Az egyénre szabott tanulási utak a képzés elismerésének teljesen új digitális környezetét alakították ki, ahol az átláthatóság, visszavonhatóság, átadhatóság, és beszámíthatóság már a mindennapok rutinjává vált. Megtudtuk továbbá azt is, hogy a BME egyik fontos kutatásának központjában  a digitális kitűzők tervezése, fejlesztése és a digitális tanúsítási igények megvalósításának elősegítése áll.

Ezt követően Tagtársunk, Novotny Dénes, ALTE-GO Ügyvezető Igazgató, ALTEO Csoport, LEO Energetikai Munkacsoport Vezető ismertette a lehetséges energia-racionalizálási lehetőségeket  az energiaár-robbanás tükrében. Külön büszkeség, hogy a prezentációban frissen megjelent Benchmarking IV. könyvünk adatai is segítették az fm költségek minél pontosabb elemzését.
– Milyen hatásai vannak az energiaárak növekedésének? Mi várható 2025-re?
– Hogyan éljük meg napi munkánk során mindezt?
– Milyen eszközeik vannak a létesítménygazdáknak?

Ezekre a kérdésekre kaptunk körültekintő válaszokat az előadásból, melyhez szorosan kapcsolódott a sziporkázó panelbeszélgetés Novotny Dénes Tagtársunk, Oláh Péter Tagtársunk, ENGIE Magyarország Üzletfejlesztési Igazgató, Schmidt József LEO Elnök, Czerny József HFMS Elnök és Szigetvári Gergely MTVA Facility Manager részvételével.

A beszélgetés sok érdekes és kevésbé ismert tényre rávilágított. Hallottunk érdekességeket az adatelemzés, monitorozás, zsinóráram, rövidebb szerződési futamidő, üzemeltetési koncepciók újragondolása, hatósági szabályozás, energiafelhasználás minél mélyebb megismerése és alakítása, fogyasztási tüskék kiiktatása, de még a hidrogén adekvát felhasználása témakörökből is.

Éljen a facility management iparág és a benne tevékenykedők  a WORLD FM DAY nap mellett az év minden napján!