Célok

Célok

2013 elején a létesítménygazdálkodási piac néhány meghatározója szereplője az FM kerekasztal mellé gyűlt, és gyorsan megegyeztek azokban a célokban, amik a Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatok Országos Szövetség létrehozását indukálták.

Minőség létrehozás
A létesítménygazdálkodási (szolgáltatási) szakma minőségének, ezáltal elismertségének emelése a szakmaiság, a hitelesség, átláthatóság megteremtésével a megrendelők, a jogalkotók és –alkalmazók felé.
Értékteremtés
A létesítménygazdálkodási kínálati piac konszolidációjának elősegítése a szolgáltatások egyértelmű definiálásával, a szakmai és etikai szabályok érvényre juttatásával a szolgáltató szervezetek saját belső önkontrollja, a szervezeti tagság egyértelmű minőségi garanciája révén.
Együttműködés
A létesítménygazdálkodási tevékenység elősegítése a szakmai eredmények, működési tapasztalatok és publikus adatok megosztása, közösen kialakított szakmai megoldások révén.
Tudásközpontúság
A létesítménygazdálkodás, mint szakma megjelenítésének és képviseletének erősítése a legjobb működési gyakorlatok (best practice), adatok összegyűjtésével, elemzésével, közreadásával. Az létesítmény gazdálkodás oktatásának szakmai támogatása…
Piac bővítés
A létesítménygazdálkodási keresleti piac bővítése a szolgáltatók professzionális és konszolidált működésének, a pénzügyi és szakmai hozzáadott értékek bemutatásával.
Elkötelezettség
Az alapító tagok elkötelzettek, hogy a fenti célokat megvalósítják. Ezt kifejezték szándéknyilatkozat aláírásával és pénzügyi kötelezettség vállalással.