Célok

2013 elején a létesítménygazdálkodási piac néhány meghatározója szereplője az FM kerekasztal mellé gyűlt, és gyorsan megegyeztek azokban a célokban, amik a Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatok Országos Szövetség létrehozását indukálták.

MINŐSÉG LÉTREHOZÁS

A létesítménygazdálkodási (szolgáltatási) szakma minőségének, ezáltal elismertségének emelése a szakmaiság, a hitelesség, átláthatóság megteremtésével a megrendelők, a jogalkotók és –alkalmazók felé.

ÉRTÉKTEREMTÉS

A létesítménygazdálkodási kínálati piac konszolidációjának elősegítése a szolgáltatások egyértelmű definiálásával, a szakmai és etikai szabályok érvényre juttatásával a szolgáltató szervezetek saját belső önkontrollja, a szervezeti tagság egyértelmű minőségi garanciája révén.

EGYÜTTMŰKÖDÉS

A létesítménygazdálkodási tevékenység elősegítése a szakmai eredmények, működési tapasztalatok és publikus adatok megosztása, közösen kialakított szakmai megoldások révén.

TUDÁSKÖZPONTÚSÁG

A létesítménygazdálkodás, mint szakma megjelenítésének és képviseletének erősítése a legjobb működési gyakorlatok (best practice), adatok összegyűjtésével, elemzésével, közreadásával. Az létesítmény gazdálkodás oktatásának szakmai támogatása…

PIAC BŐVÍTÉS

A létesítménygazdálkodási keresleti piac bővítése a szolgáltatók professzionális és konszolidált működésének, a pénzügyi és szakmai hozzáadott értékek bemutatásával.

ELKÖTELEZETTSÉG

Az alapító tagok elkötelezettek, hogy a fenti célokat megvalósítják. Ezt kifejezték szándéknyilatkozat aláírásával és pénzügyi kötelezettség vállalással.