A LEO novemberi reggeli a makrogazdaság, a zöld energia tárolás és a biztosítás világába vezette a hallgatóságot

Novemberi szakmai reggelink amellett, hogy kellemes együtt töltött perceket okozott a tagságnak, sok értékes információval is gazdagabbá tette  a közönséget.

Reggelinken köszöntöttük új Tagunkat, a HUNInsurance Biztosítási Alkusz Kft.-t. Kárpáti Gábor Ügyvezető Igazgató átvette Schmidt József Elnöktől és Vágó László Alelnöktől a LEO oklevelet.

Minikiállítással vonult ki az FM-Unity Tagvállalatunk, hogy a szakmai esemény színvonalát ezzel is emelje.

Az előadások helyszínét, az előadótermet ismét a DOMISENSE illatosította, hogy a Vendégek frissek és fittek maradhassanak a prezentációk befogadása alatt.

Balatoni András a Magyar Nemzeti Bank Közgazdasági Előrejelzés és Elemzés Főigazgatóság Vezetője részletes áttekintést adott történelmi keretekbe ágyazva a hazai makrogazdaságról.

A szakember kutatási területei közé tartozik az ökonometria és az előrejelzés módszertani kérdései, a magyar gazdaság ciklikus jellemzői és hosszú távú konvergenciája.

Az általa vezetett Közgazdasági előrejelzési és elemzési igazgatóság állítja össze azokat a szakmai anyagokat, amelyek a monetáris politikai döntések előkészítéséhez szükségesek.

A makrogazdasági elemzés után következett Ecsedi Péter az EPS-Connect International Zrt. Kutatás-fejlesztési Igazgatójának jövőbe mutató előadása az energiatárolás lehetőségeiről,  a Zöld Energia PowerCharge megoldásokról, tágabb értelemben, az Energia tárólás új generációs megoldásairól.

A délelőtt hátralévő részében legújabb Tagunk, a HUNInsurance Biztosítási Alkusz Kft. mutatkozott be. Kovács Gábor Üzletfejlesztési Igazgató előadását az előzőleg a Tagvállalatok által kitöltött kérdőív válaszainak figyelembe vételével, a Tagok szakmai érdeklődésének megfelelően állította össze és betekintést adva a nemzetközi és hazai biztosítási környezet, a fellelhető megoldások és kockázatok világába.