A LEO évzáró eseménye többféle szakmai programot is tartogatott a résztvevők számára

Szövetségünk a városligeti Millennium Házban tartott éves közgyűlését követően szakmai programot szervezett a tagság és meghívott vendégei részére. A nemzetközi porondon is elismert

kiemelt épületek üzemeltetésével és kiberbiztonsággal foglalkozó izraeli Miki Barel és munkatársai tartottak újdonság erejű előadást a manapság egyre nagyobb kockázatot jelentő kiberbűnözés elleni védekezés komplex megoldásairól.

A nyugalmazott tábornok korábban az izraeli katonai rendőrság feje volt, majd nyugdíjazását követően megalapította a  NovigoCs. Consulting nevű vállalatot. A szakemberek feltérképezték egy-egy toronyház vagy vegyes funkciójú létesítmény potenciális veszélyforrásait, a definiálható kockázatokat és konkrét megoldási tanácsokat adtak a vendégeknek. A prezentáció során bemutattak egy egyszerű, filléres eszközt, amellyel a beépített tűzoltó berendezések működésben lévő sprinklereit lehet egy mozdulattal kiiktatni, amennyiben nincs valós tűzeset. Az előadás rávilágított arra is, hogy azok a létesítmények, amelyeknek a kiberbűnözők felé való kitettsége kisebb, vagyis rendelkeznek kiberbiztonsági stratégiával, jelentősen tudják csökkenteni a biztosítási díjtételeiket is.

A szakmai program további részében a LEO Benchmarking Munkacsoportjának Vezetője, Décsi Gábor, DOME Group Ügyvezető- Partner és Ruzsinszki Tibor NEO Property Services FM Üzletági Igazgató, a LEO Felügyelő Bizottságának Elnöke beszélt a munkacsoport nagy sikerű, négy kiadást megélő benchmarking könyv koncepciójának megújításáról, egy széles spektrumú létesítménygazdálkodási évkönyv létrehozásáról. Az új könyv összesíti majd az iparág minden jelentős területét magában foglalja majd, a Proptechtől, Jogszabályi környezeten, Piaci szereplőkön, Leo Standard minősítő rendszeren, ESG szempontokon, Energetikán keresztül a HR és oktatás, BIM, FM szabványok, és a biztosítás témaköréig.

Az eseményen átadták a LEO Kiválósági Díjat is 2022 évre Novotny Dénesnek, az ALTEO E-mobilitás Üzletág Vezetőjének, az ALTE-GO Ügyvezető Igazgatójának a Szövetség Energetikai Munkacsoport Vezetőjének a munkacsoportban és a LEO-ban kifejtett szakmai munkájáért és érdemeiért.

A délelőtt ebéddel ért véget.