Sikeresen zajlott a HFMC 2022 FM konferencia november 10-én a Benczúr Hotelben

A LEO és a HFMS közös FM konferenciája, a HFMC a létesítménygazdálkodási szakemberek és az FM iparág iránt  érdeklődő ingatlanszakemberek és döntéshozók számára  idén  november 10-én került megrendezésre a Benczúr hotelben.

 HFMC 2022 Magyar Létesítménygazdálkodási Konferencia programja felvázolta a szakma újdonságait, megmutatta azokat az innovációkat, amik támogatni tudják a szakmai mindennapokat operatív és stratégiai szinten egyaránt.

   

 PCLeRoux web

Bevezető előadást, Opening Keynote beszédet  Pieter C. La Roux, az EuroFM Elnöke mondott.

Z D 150x150

Zarka Dénes a nemzetközi digitális kitűzők hasznosságáról és egyre növekvő hazai jelentőségéről beszélt.

 FeketeA web

Fekete Attila a digitális tűzvédelmi nyilvántartásról beszélt a hallgatóságnak.

FIREG Logo PNG

 BZs web cimlap

Berta Zsolt az innovatív, igazi szakmai újdonságnak számító blokklánc technológia szerepét vázolta fel az épületekkel való gazdálkodásban

 KandraLajos

Kandra Lajos a a CAFM rendszerek Framence digitális ikréről tartott prezentációt. 

framence

GillerT web

Giller Tamás, NEO Property Services a Kiberbiztonság és az épített környezet kölcsönhatásairól és egyre dominánsabb szerepéről mesélt.

 SV Tungsram align left2022 10 18

Berberovics-Sóvári Viktória ArchiFM, a vagyongazdálkodás innovatív támogatását mutatta be az ArchiFM Adatpiac segítségével.

ArchiFM Logo web

KuruczR web cimlap

Kurucz Regina a HuGBC Well munkacsoportjának Vezetője   a WELL minősítésű épületek használati tapasztalatait mutatta be.

   

 HV 2022 10 03 at 16.58.17

A szünet után Dr. Hegedűs Viktor, APFM Systems, az aktuális költségmegtakarítási megoldásokat vázolta fel 

 PinterZ web cimlap 

Pintér Zoltán a MATISZ képviseletében megmutatta, hogyan hasonlítsuk össze helyesen a takarítási ajánlatokat.

LM web cimlap

László Miklós, Archigram a létesítménygazdálkodási szabványok világábólhozott friss  információkat, pozitív fejleményeket.

 LakiZsolt web

Laki Zsolt Allin Property Services  előadásában arról beszélt, hogyan lehetséges -> 30-70% energiamegtakarítást elérni a hűtésben

allin logo

JohnCarrillo web

John Carrillo, CFM, IFMA Fellow, a Global FM Elnöke tartotta a délelőtt záró előadását.

   
   

NyesteAndras web

Nyeste András, EBH Invest innovatív vállalati rezsicsökkentésről, közületek energetikai korszerűsítésének egykapus megoldásáról beszélt.

EBHinvest

NovotnyD web cimlap

Novotny Dénes, ALTE-GO, LEO Energetikai Munkacsoport Vezető panel előtti vitaindító gondolatai az  energiaár robbanás pozitív hatásairól szóltak.

 141413025 panel discussion

Őt követte az energiaár robbanás pozitív hatásairól szóló panelbeszélgetés Novotny DénesBerta Zsolt (weben keresztül), Petrik Zoltán, Gál Tamás Kermann Zrt., Berberovics-Sóvári Viktória részvételével.

NovotnyD web cimlap  BZs web cimlap  PetrikZoltan SV Tungsram align left2022 10 18  
       
 

A konferencia következő részében a HFMS Study Award díjátadóján vettünk részt és meghallgattuk a BME MTI-HFMS létesítménygazdálkodási képzésének idei hallgatói közül  a stratégiai kategóriában díjazott Bauer József  “A Létesítménygazdálkodó szervezetek létrehozása önkormányzatoknál” című záróelőadását és a taktikai/operatív kategória nyertes Andorné Karner Zsófia “Felvonók időszakos karbantartásának ellenőrzése” témájú záródolgozatának prezentációját. Szakál-Szűcs Katalin szintén díjban részesült Színházi terek takarítása témájú művével.

Z D 150x150 

Már hagyomány, hogy a konferencia végén Zarka Dénes a BME MTI Igazgatója a nap során elhangzottak interaktív összegzésére invitálja a hallgatóságot: hogy ki-ki mit visz magával a nap végén a tartalmas előadásokból, mit tart legfontosabb üzenetnek. A résztvevők idén a fenntarthatóságot írták a HFMC 2022 képzeletbeli margójára.

Az értékes és jó hangulatú szakmai napot Schmidt József, LEO Elnök és Czerny József, HFMS Elnök értékelték, megköszönve a résztvevők megtisztelő figyelmét és értékes idejét.

       

   p