2023. I. FÉLÉVI LEO HÍRLEVÉL

Kedves Tagtársak és Partnerek!

Szövetségünk turbulens félévet zárt. Közgyűlésünk új elnökséget választott, beléptünk a Magyar Szabványügyi Testületbe, 24 rekord minőségű Szeretem a szakmám pályázatból I, II. és III. helyezett filmeket választottunk a teljes tagság bevonásával, tagságunk töretlenül bővült, vezetőségünk és tagjaink számos sajtóorgánumban, szakmai eseményen népszerűsítették a LEO-t és a létesítménygazdálkodási iparágat. Közben folyamatosan fejlesztettük szakmai tudásbázisunkat az LVHI, az Energiakiadvány, a HR kérdőív és az új Benchmarking V. kutatás segítségével.

Új elnökséget és elnököt választottak a LEO tagjai

   

Szij Csaba, Décsi Gábor, Vágó László,  Pálfalvi Zsuzsa, Mikó Zoltán személyében Szövetségünk tisztújító közgyűlése 2023. február 16-ai  napon új elnököt, alelnököket és elnökségi tagokat választott. Sólyom András, Hornyák-Dobai Enikő és Jámbor Árpád megválasztásával megújult az etikai bizottság. A felügyelő bizottság új tagjai Schönhauer Andrea, Kovács Attila és Ruzsinszki Tibor.

TŰZVÉDELMI SZAKMAI NAP GYŐRBEN A LEO EGYÜTTMŰKÖDÉSÉVEL

Pártoló Tagunk, a FIREG által szervezett  papírmentes, digitális épületüzemeltetés  tematikájú országos előadás-sorozatot támogattunk és népszerűsítettünk.

A MEE XIV. LEO konferenciája

Energetikai Munkacsoportunk Tagja, Nagy János, a B+N Referencia Zrt. Üzemeltetési Igazgatóságának Elektromos Mérnökség Vezetője, a Magyar Világítástechnikai Társaság, (MEE) Elnöke és a MEE által  tizennegyedik alkalommal megrendezett szakmai konferenciát promótáltunk.

Megjelent a 2023. év első negyedévi Hangulatindexe, az LVHI 2023 Q1

Benchmarking Munkacsoportunk a lelkes válaszadó Vezetők véleményei alapján összeállította az év első Létesítménygazdálkodási Vezetői Hangulatindexét. LEO LVHI 2023 Q1 A válaszadók várakozásaiból megtudhattuk, hogy izgalmas és történésekkel teli évnek nézünk elébe.

Felhívás Benchmarking munkacsoporti tagságra

Benchmarking IV. könyvük után a csoport már javában dolgozik az ötödik kiadványon! Ehhez a komoly szakmai munkához újabb munkacsoport tagokat toboroztunk és azóta is tárt karokkal várunk minden  facility management szakembert, döntéshozót, hogy működjenek közre a benchmarking munkában és a kiadvány szerkesztésében. Idén két hasznos külsős csapattaggal is bővült a szerkesztői, adatelemzői csoport. Legfontosabb újdonság, hogy a tagság előzetesen kikért véleménye, preferenciái alapján a könyv maga megújul, új, tágabb értelemzést kap, egyfajta FM évkönyvként is funkcionál majd.

Proptech Hungary Conference 4.0

Májusban részt vettünk a digitális ingatlanpiacról, a digitalizációról szóló 4. 0 Proptech konferencián.

Portfolio Sustainable Tech konferencia a LEO szakmai támogatásával

Szövetségünk és Tagjaink számára fontos az innováció, a proptech megoldások alkalmazása  a munkafolyamataink során, ezért  vállaltuk a Portfolio Sustainable Tech konferencia szakmai partnerségét.

A LEO márciusi reggelije nagy siker volt

   

Márciusi szakmai reggelink nagy sikert aratott a tagság és meghívott vendégek körében. A reggelin köszöntöttük legújabb tagunkat, a KABINET FM -et és pártoló tagjainkat, az OTP Bank Nyrt. és fiREG.hu vállalatokat és Bökönyi Zsolt társalapító előadása során megcsodálhattuk a PreXrobot robotcsaládokat “munka” közben. A hazai megújuló energiapiac helyzetéről, nehézségeiről és jövőjéről  tartott előadást a téma egyik legismertebb szakértője, ifj. Chikán Attila, az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. vezérigazgatója, a BCSDH elnöke.

Portfolio Property X 2023 idén is

A Portfolió idén is megrendezte nyári élmény konferenciáját a Portfolio Property X 2023 kétnapos balatoni szakmai eseményt. 2023. június 7-8. között a balatonfüredi Anna Grand Hotelben tagjaink aktív szerepet vállaltak a szakmai programban. Alelnökünk, Pálfalvi Zsuzsa moderálta a Fenntartható üzemeltetés panelt, melyben tagtársaink, Győri Gyula CPI FM ügyvezető igazgató, Jelinek Balázs Városliget Zrt. működési vezérigazgató-helyettes és igazgatóságunk tagja, Szij Csaba, a B+N Referencia Zrt. vezérigazgató-helyettese is részt vettek.

Megjelent a legfrissebb LVHI index

Benchmarking Munkacsoportunk Tagjai kiadták a második negyedéves Létesítménygazdálkodási és Vezetői Hangulatindexünket., amiből megismertük a válaszadók reménykeltő prognózisait, köszönhetően a gazdasági és energiaválság enyhülésének, a háborús helyzet stagnálásának és a nemzetgazdaságok javuló állapotának.

WORLD FM DAY 2023 HUNGARY

A BME MTI-HFMS-LEO közös szervezésében idén is megünnepeltük a Létesítménygazdálkodás Világnapját májusban.

LEO Tagok látogatása az új Nemzeti Atlétikai Központban

Tagtársunk, a Previta Ingaltan  ügyvezető igazgatójának,  Pressing Csabának a támogatásával bejárhattuk Budapest legújabb zöld sport- és szabadidőközpontját, a 2023-as atlétikai világbajnokságnak otthont adó Nemzeti Atlétikai Központot (NAK) és a Robinson gyalogoshidat. A kirándulás résztvevői kérdéseket tehettek fel a generálkivitelező ZÁÉV munkatársainak.

ESG témájú májusi szakmai reggeli

Májusi szakmai reggelinket nagy érdeklődés mellett, rekordlétszámmal rendeztük meg. A létesítménygazdálkodási iparág számára egyre fontosabb az ESG mélyebb megismerése és a szerteágazó szempontrendszerének való megfelelés, ezért választottuk ezt a témát. Szakrétő előadóink Bozsik Balázs PwCMagyarország Vezető Menedzser, Barta Zsombor Greenbors Consulting kft. Alapító Partner, HuGBC Nagykövet és Budai Henrietta CPI Hungary Sustainability Manager voltak.

A LEO Vezetőségének gondolatai a Magyar Hírlap hasábjain

  

Vágó László elnök, Pálfalvi Zsuzsa alelnök, Décsi Gábor alelnök, Istiván Rita főtitkár és Kuczogi László tiszteletbeli tag  árnyalt képet adtak szakmánk aktuális piaci helyzetéről, rövid- és hosszú távú terveinkről, társadalmi hasznáról és jelentőségéről.

Schmidt József interjú a Figyelő címlapján

Tiszteletbeli elnökünk, Schmidt József a Figyelőnek adott interjút vezetői hitvallásáról és a LEO alakulásáról,  közösségépítés fontosságáról és erejéről.

Az Év irodája Kiállítás&Konferencia&Verseny&Díjátadó rendezvényt idén is nagy érdeklődés övezte

Április 27-én este kiderült, hogy kik lettek Az Év Irodája verseny idei győztesei!  Kiemelkedő kreativitással és szakértelemmel szervezték meg idén is a rendezvényt. Külön büszkeség számunkra, hogy az Év Facility Management Cége a Dome Group Hungary Zrt. lett.

Szeretem a szakmám pályázat 2023 eredményei

Tényleg nehéz dolga volt a zsűrinek, mert idén rekordminőségű, szellemes, a kiírásnak mindenben megfelelő videók érkeztek. A bírálati folyamatba bevontuk a tagságot is. Végül a 24 pályázatból  nem csak 1. és 2., de közkívánatra 3. helyezettet is választottunk.

A BPMK II. Létesítményüzemeltetési Konferenciája ismét naprakész információkat adott

Szakmai partnerünk, a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara által szervezett FENNTARTHATÓ LÉTESÍTMÉNYÜZEMELTETÉS BPMK II. Létesítményüzemeltetési Konferencia idei főtámogatója tagtársunk, a CPI Facility Management Kft. volt. A rendezvény sok száz szakembert vonzott az idei évben is.

Proptech Hungary 2023 konferencia – Conference 4.0

Szövetségünk szakmai partnerként támogatta a negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Proptech Hungary konferenciát. A mérhetőség, a hatékonyság, az ingatlanokba beépített okos eszközök, a BIM, közösségi szolgáltatások voltak terítéken nemzetközi és hazai előadásokban.

Ismét új pártoló Tagok csatlakoztak a LEO-hoz

Májusi szakmai összejövetelünkön az értékes  szakmai előadások mellett új tagjainkat a Kabinet FM-t, OTP Bank Nyrt,-t is alkalmunk volt köszönteni és bemutatni a jelenlévőknek.

Portfolio Property X 2023

A Property X élménykonferencia idén új csavarral indult. A szervezők a CPI Property Group támogatásával  a résztvevők számára biciklitúrát szerveztek Budapestről és a Velencei tótól a helyszínre. Az első nap …

A LEO 2023 évtől a Magyar Szabványügyi Testület tagja

Szövetségünk 2023. év második felétől a Magyar Szabványügyi Testület tagja lett. A LEO által MSZT felé bejelentett képviselő/ szakértő Mikó Zoltán elnökségi tagunk, a FUTURE FM vezérigazgatója. Szakértőnk az MSZT  Létesítménygazdálkodási műszaki bizottságának munkájában fog részt venni.

A LEO szakmai reggeli a Tagok és Partnereik közkedvelt találkozója volt júniusban is

Reggeli sorozatunk nyári utolsó rendezvényéhez érkezett. Ezúttal a városligeti megunhatatlan Millennium Ház  terasza adta a helyszínt a BIM tematikának szentelt eseménynek. Új tagokat is volt szerencsénk köszönteni. Két generációt képviselt Bagosi Tamás ügyvezető igazgató és édesapja, Bagosi Sándor a DIG-Build Kft. részéről. A  Prologis Hungaryt Gárdonyi Lóránd,  Real Estate& Customes Experience igazgató képviselte.

AMIK BIZTOSAN VÁRNAK RÁNK 2023 MÁSODIK FELÉBEN

  • LEO Proptech Reggeli Szeptember 13
  • REAL ESTATE BEACH CONFERENCE & REGATTA  Az Év Irodája szervezésében, a LEO szakmai partnerségével 2023.  szeptember 7- 9
  • Portfolio Property Investment Forum 2023 2023. szeptember 28. a LEO szakmai partnerségével
  • LEO  NYÍLT NAP 10 éves jubileum 2023 október
  • Portfolio ConTech konferencia a LEO Energetikai munkacsoportjának támogatásával 2023 október 18
  • BME MTI – LEO – HFMS közös őszi FM konferencia, a HFMC 2023 november 9