A BPMK II. Létesítményüzemeltetési Konferenciája ismét naprakész információkat adott


Szakmai partnerünk, a Budapesti és Pest Megyei Mérnökkamara, BPMK idén is megrendezte
II. FENNTARTHATÓ LÉTESÍTMÉNYÜZEMELTETÉS Konferenciáját  
és épületgépészeti, egészségügyi-műszaki, elektrotechnikai, energetikai és építési szakmai továbbképzését 2023. május 23. kedd 9.00 – 15.00 között a Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpontban.
Az eseményt Gyurkovics Zoltán, az MMK ÉGT elnöke elnökölte. Az előadók között két tagvállalatunk, a CPI FM és B+N Referencia Zrt. is szerepelt, Győri Gyula és Nagy János képviseletében.

A résztvevőket  Szőllőssy Gábor, a BPMK újonnan megválasztott elnöke köszöntötte. A szakmai előadások három blokkban folytak. A sort Nagy Péter, a BPMK alelnöke, a konferencia szakmai főszervezője tartotta a hatékony létesítményüzemeltetés legfontosabb szempontjait csokorba szedve.
Az energetikai felülvizsgálat jogi vetületeit Energiaügyi Minisztérium, Nemzeti Klímavédelmi Hatóság  vezető kormány-főtanácsosa, Kiss Hermina foglalta össze.
Az energiafogyasztási információs kötelezettségről és az épületüzemeltetés fejlesztésében elérhető szakpolitikai kedvezményekről  (TAO EKR program) hiteles forrásból, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal főosztályvezetőjétől, Vedres Pétertől hallhattak a szakemberek.
Dr. Felsmann Balázs előadásában  az energiabeszerzések alakulásáról és a várakozásokról beszélt a Magyar Energiakereskedők Szövetsége képviseletében.

A második blokkban vállalatok képviselői  tartottak szakmai előadásokat a létesítménygazdálkodásban alkalmazható elektrifikációról. Erhardt Tamás, Siemens Zrt. az okosépület technológiák FM alkalmazhatóságát mutatta be. A mai kor axiálventilátorairól, a légkezelők energiahatékonyságának növeléséről prezentált  Biró Tamás, Schako Kft. képviseletében.
Szekeres Zoltán, Rosenberg Kft. a decentralizált légtechnikai berendezésekről, Aradi Tamás, Govern Cégcsoport az e-közüzem és almérő-energiaszámlák feldolgozásáról és elemzéséről tartott előadást.

A harmadik blokk gyakorlati szempontból járta körül a témakört.

 Győri Gyula, CPI FM tagunk Facility Management igazgatója az adatalapú proaktív létesítmény üzemeltetést mutatta be a hallgatóságnak.
Molnár Szabolcs, az ETE főtitkára, az MVM Mátra Energia Zrt. vezérigazgatói tanácsadója épületüzemeltetési fenntarthatósági stratégiákat ismertetett.

Az előadások sorát tagvállalatunk, a  B+N Referencia Zrt, energetikai mérnökség vezetője, a Világítástechnikai Társaság elnöke, Nagy János zárta a korszerű világítási berendezések által okozott üzemeltetési kihívásokról tartott összefoglaló prezentációjával.