Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozata VII. Épületgépész Tervezői Konferencia

A Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti Tagozata évről évre egyre nagyobb szabású és látogatottságú épületgépész konferenciát szervez. Szövetségünk szakmai kapcsolat ápol a szervezettel és a tagozattal. A szeptember 29-ei, közel 600 fős  esemény idei mottója “az energiafüggőség ellen”.

Szöllőssy Gábor a BPMK elnöke halaszthatatlan elnöki kötelezettsége miatt online köszöntötte a hallgatóságot.

A konferencia fővédnöke Lánszki Regő, az Építési és Közlekedési Minisztérium Építészeti államtitkára volt. Határ Renáta, a Minisztérium Építésgazdaságért felelős helyettes államtitkára és Wagner Ernő az MMK elnöke üdvözölte a konferencia résztvevőit.

Nagy Péter, a BPMK alelnöke a korszerű és energiatakarékos üzemeltetésről tartott izgalmas előadást, megemlítve a LEO és tagjainak hasznos ilyen irányú tevékenységét és szeptemberi innovációs reggelink egyik előadóját, Kalmár Zoltán előadását a proptech, az AI lehetőségeiről az üzemeltetésben.

A konferenciát szakmai kiállítások és párhuzamos előadások is gazdagították. Pártoló tagjaink: a GRUNDFOS és a WEISHAUPT is képviseltették magukat a nívós eseményen.

Előadásában hangsúlyozta, hogy a korszerű létesítményüzemeltetés által képviselt mérnöki szemlélet kiemelt szerepet kell kapjon a tervezésben, vagyis a teljes életciklust célszerű figyelembe venni a projektek során.