WORLD FM DAY

A LEO 2024. május 8-án csatlakozott a nemzetközi WORLD FM Világnap megünnepléséhez.

Ma ünneplik világszerte a létesítménygazdálkodást, ma van a létesítménygazdálkodás Napja! Benchmarking kutatásunk ötödik kiadásának hivatalos könyvbemutatójával ünnepeltük e jeles napot!  Az öt, folyamatosan bővülő benchmarking kutatásunk a magyar FM sikertörténete, ezért is öröm, hogy erre a napra esett a Könyvbemutató! Décsi Gábor LEO Alelnök, Benchmarking munkacsoport Vezető, DOME Group Ügyvezető-Partner köszönetet mondott a készítőknek, az évkönyv fejezetíró szakértőinek.

2009-ben, 15 évvel ezelőtt tartották meg az első FM ünnepet a GLOBAL FM kezdeményezéből.

A GLOBAL FM egy brüsszeli központú nemzetközi nonprofit FM szövetség iparágunk fejlesztésére, reputációjának folyamatos javítására, társadalmi elismertségének fokozására és a szakemberek közötti együttműködések támogatására jött létre.

Tagjai a 100 országban mintegy 23.000 tagot tömörítő IFMA mellett az angol Institute of Workplace and Facilities Management (IWFM), a dél-afrikai, közel-keleti, szaudi, török, egyiptomi, ausztrál, új -zélandi, brazil és katalán FM Szövetségek.

A WORLD FM Ünnep a facility management üzletágban tevékenykedő rendkívüli probléma megoldó és analitikus gondolkodó képességgel megáldott, kiterjedt szakértelemmel, gyakran üzleti és menedzseri képességekkel, sőt kreativitással felruházott szakembereket ünnepli.

Mi a LEO-ban büszkén hirdetjük, hogy a létesítménygazdálkodási iparág kezében hatalmas erő és lehetőség van az épített környezet megóvása, a benne dolgozók egészségének és produktivitásának támogatása, a működés optimalizálása révén, ami nagyképűség nélkül mondhatjuk, jelentősen hozzájárul bolygónk állapotához.

Szövetségünk 10 éves alakulása óta FM image kampányt szervez minden évben, hogy népszerűsítse a szürke eminenciásokat, a facility management szakembereit, akik a háttérben, láthatatlanul teszik a dolgukat.

A COVID sok rossz mellett a nagy felismerést is meghozta: ez az iparág adta és adja azóta is a mindennapi hősöket, akik hóban, fagyban, a vírus alatt még életveszélyben is helyt álltak, akik nélkül lebénulna a teljes gazdaság. Nehezen megszerezhető, talán még nehezebben megtartható munkaerőállománnyal minőséget, értéket teremtenek minden létesítményben, folyamatosan képezik magukat és munkatársaikat, lépést tartanak a technológiákkal, állandóságot, tudatosságot és mérhetőséget hoznak a működésbe.

Harcoltunk a kezdetektől azért, hogy az üzemeltetőket hívják meg a tervező asztalhoz, hiszen az FM tudja leghosszabb ideig és legpregnánsabban befolyásolni az épület működését, energiaszükségleteit,  funkcionalitását és ergonómiáját.

Ahogy a COVID paradox módon- meghozta a szakma általános tiszteletét, úgy az energiaválság stratégiai pozícióba helyezheti az FM szektort.

A háború kirobbanása, a beruházások visszaszorulása, a gazdaság lassabb működése az érdeklődés fókuszába hozta a létesítménygazdálkodást, mint tervezhető, biztos gazdasági tevékenységet. Persze a szakértelem nem jön meg egy üzleti döntés nyomán. A képzésnek, tudás és a jó gyakorlatok megosztásának hatalmas szerep jut a sikeres üzemeltetésben és szakmánk legitimálásban.

Ebben a misszióban támogatjuk tagjainkat munkacsoportjainkkal, kiadványainkkal, benchmarking kutatásainkkal, a jó gyakorlatok megosztásával, jogszabályfigyeléssel és szakmai előadásokkal.

Továbbra is képviseljük a szakmát, gyűjtjük és értelmezzük adatainkat, publikáljuk eredményeinket.

Éljen a létesítménygazdálkodási iparág és szakemberei!

Az ünnepen készült csoportképet Harangozó Dávid készítette.