ESG-Folyamattámogató Munkacsoport alakuló ülése az Energetikai Munkacsoport Vezetőjének részvételével

2024. június 6-án 13 tagvállalati tag részvételével az újra strukturált ESG-Folyamattámogató Munkacsoport megtartotta első ülését.

Pálfalvi Zsuzsa és Mikó Zoltán vezetik a csoportot. Zsuzsa az ESG, míg Zoltán a szabványosítási területtel foglalkozik. A szabványosítás nem ESG fókuszú, és angolszász minták alapján készült, a két témát a munkacsoport külön fogja kezelni.

A munkacsoport vezetői az ESG-vel kapcsolatos hatóságokkal kívánnak együttműködést kialakítani az ESG Törvény végrehajtási részének egyeztetése, véleményezése témában.

A résztvevők egyeztettek és szavaztak a munkacsoport jelenlegi feladatairól. Az épületekkel kapcsolatos kibocsátási adatok gyűjtése, szolgáltatása minden üzemeltetőnél jelentkező feladat, melyre kevés támogatás van jelenleg. A munkacsoport egyik legfontosabb feladata annak elősegítése, hogy ezt a feladatot minél jobban tudják megoldani a tagok, erre informatikai vagy egyéb megoldásokat találjanak. Több tag tapasztalata alapján a beszállítói láncok ellenőrzése átkerült az FM feladatkörébe. Ennek a folyamatnak a tanulmányozása, támogatása lesz a szakmai csoport másik legfontosabb feladata, tudásmegosztás formájában.

Az ülésen részt vett az Energetikai Munkacsoport Vezetője, Oláh Péter, EQUANS Magyarország igazgatója is. A két munkacsoport munkájában sok az átfedés és a közös szakmai terület, így a két munkacsoport információt, anyagot cserél egymással.

Következő találkozó még a nyáron, 1 hónap múlva várható. Kifejezetten kérjük, hogy szakértőt delegáljanak a tagok, azt a munkatársat, aki az ESG-vel foglalkozik a szervezetben.