ÁPRILISI LEO SZAKMAI REGGELI

Áprilisi szakmai reggelink ismét kellemes élményt és hasznos információkat, szakmai tudást adott kedves Tagjainknak és meghívott Partnereinknek.

Nagy örömünkre három új Taggal bővült megint a tagság. Hivatalosan is köszönthettük Lukács Kornéliát és Ruzsinszki Tibort, a Grandum Ingatlankezelő Ügyvezető Igazgatóit, a Maszlavér Gábort, a GRÜNE Antwort Társalapítóját, Pénzügyi Vezetőjét és Mérnökiroda Vezetőjét,  valamint a KERMANN IT Solutions képviselőit,  Baróthy Gábor  Igazgatósági Tagot és Gál Tamás Üzletágvezetőt.

Egy évvel ezelőtt a LEO már zászlójára tűzte a BIM megismertetését, ennek köszönhetően tavaly júniusi szakmai reggelinken a tagság már megismerkedhetett az alapokkal.

Áprilisi reggelinken tovább léptünk és friss, aktuális témákat hoztunk a tárgykörben.

A most megjelenő BIM szabvány üzemeltetési fejezetének magyar fordítása adta Csaba Zsolt MSZT, Magyar Szabványügyi Testület BIM Szabványosítási Bizottság Elnök előadásának apropóját. Vendégeink megismerhették a szabvány adta elehetőségeket.

Seidl Tibor Marcel KTI, Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet Ügyvezetői Tanácsadó előadása a BIM (Építményinformációs modellezés) jogszabályi környezetét mutatta be a beruházási törvény keretszabályozása alapján.

Végül egy panelbeszélgetést szerveztünk Tuczai Péter független Tanácsadó moderálásával, melyben Csaba Zsolt, Seidl Tibor, és Joó Dániel Bee Wise Tagunk BIM specialistája és Kuczogi László LEO Tiszteletbeli Tag, Kiválósági Díjazott összefoglalták a jelenlegi helyzetet, körvonalazták a középtávú célokat az egyesület és a szakma számára. A panelbeszélgetés elején Tuczai Péter gondolatébresztő előadásából a Mérnökkamara Épületgépész BIM Szakosztályának felmérési eredményeit is megismerhettünk Rónai András, a Mérnökkamara, MMK BIM Épületgépész Szakosztály Elnökének köszönhetően.