Írásbeli beszámoló a 2023. november 9 és 11. közötti EUROFM nemzetközi konferencia szakmai útról

Megalakulásunk óta két alkalommal vett részt LEO delegáció nemzetközi EUROFM konferencián: 2018 júniusában Pálfalvi Zsuzsa és Décsi Gábor Szófiában, 2019 júniusában Décsi Gábor, Demeter Attila, Kelemen Ferenc és Mikó Zoltán csapata Dublinban járt.

A közgyűlés a Covid megérkezése előtt határozta el, hogy elnökségi delegációk vegyenek részt nemzetközi konferenciákon, hogy ápoljuk a szakmai külkapcsolatokat és az itthoni beszámolók segítségével bővítsük tudásbázisunkat. A járvány sajnos közbe szólt. A kiválasztott londoni és amszterdami EUROFM konferenciát mindkét évben lemondták a szervezők, így a tervezett utak néhány évig nem valósulhattak meg.

Az EUROFM idén rendezett először konferenciát a pandémia óta,  végre létre tudott jönni a régóta tervezett szakmai út, nemzetközi eszmecsere.

Az elnökségi tagok felajánlást tettek, hogy a repülő utat és a hotelköltséget ki-ki egyénileg finanszírozza, ezzel csökkentve a LEO költségeit.

A konferencián legmerészebb szakmai álmaink teljesültek azzal, hogy nem pusztán látogatói, hanem aktív részesei is lehettünk a rangos nemzetközi szakmai seregszemlének.

Décsi Gábor alelnökünk, a Benchmarking munkacsoport vezetője a nagy színpadon tarthatott előadást az EUROFM tagokból és külső nemzetközi FM szakemberekből álló közönség előtt a LEO 10 éves működéséről, céljairól és eredményeiről, különös tekintettel a szintén 10 esztendős, 5 kiadást megélő Benchmark kutatásra. A jól bevált, nemzetközi sztenderdek és LEO tagi igények alapján kialakított módszertan, nehézségek, sikerek, tapasztalatok összegzése és megosztása volt a téma.

Décsi Gábor előadásában végezetül felajánlotta a nemzetközi szakmai közönségnek, hogy a sikeres LEO benchmarking metodológia alapján a többi EUROFM ország tagvállalatai is vegyenek részt egy közös páneurópai benchmarking kutatásban.

Az EUROFM vezetősége az előadás után nyitottsággal állt a szakmai együttműködésről történő tárgyalásokhoz és lelkesen fogadta Vágó László elnök javaslatát, hogy első lépésként szervezzünk szakmai EUROFM találkozót jövőre a közösen kiválasztott témákban, az EUROFM elnök által javasolt nemzetközi szakértőkkel.

Az egyeztetést a konferencia után megkezdjük.

A szakmai programok mellett maradt idő a csapatépítésre is. Isztambul csodaszép város. Az időjárás is kegyes volt hozzánk, lehetőség nyílt számos nevezetesség meglátogatására is. Megcsodáltuk a Kék mecsetet, Hagia Sophia-t, Ciszternákat és a Topkapi palotát is.

Összegezve, az EUROFM konferencia látogatás számos előnnyel járt:

  • elmélyítette az EUROFM szervezettel való kapcsolatunkat;
  • lehetőséget nyújtott a 10 éves LEO és benchmarking kutatásunk nemzetközi bemutatására;
  • megnyitotta egy esetleges páneurópai benchmarking kutatási projektvezetés lehetőségét;
  • elindította az EUROFM elnökségével történő tárgyalásokat

Decemberi reggelinken beszámolunk a tagságnak a szakmai és csapatélményekről, addig pedig rövid facebook és linkedIn posztokban tudósítunk az útról.

Üdvözlettel:

LEO elnökség és főtitkár