MOL Campus-ba vittük Szeretem a szakmám pályázatunk II. helyezett csapatának osztályát

Szeretem a szakmám iskolai pályázatunkat megalakulásunk óta kiemelten kezeljük.

Hosszú-távú, hatékony eszköznek tartjuk az állandó kihívást jelentő munkaerőpiaci helyzetre, a megfelelő fiatalok megtalálására.

A „Szeretem a szakmám”  kampányt évente megszervezzük a szakképzési rendszerben tanuló fiatalok számára. Célunk, hogy információkat juttassunk el a szaktanárok és a 140 szakképző intézményben tanuló diák számára a létesítménygazdálkodási szakmáról és az abban rejlő lehetőségekről.

A kettő-öt fős diákcsapatoktól azt várjuk, hogy pályaművükben digitális képsorozat, gif, videó vagy mém formájában megmutassák, miért fontos számukra szakmájuk és hogyan illik a létesítménygazdálkodás iparágába.

A kampányokkal azt is megmutatjuk, hogy a létesítményüzemeltetésben interdiszciplináris, szakmaközi tudásra van szükség: egyszerre kell gyorsan felismerni a létesítményekben jelentkező problémákat és minél kevesebb energia felhasználásával, modern technológiák segítségével orvosolni azokat.

A pályázatokat a Tagság  zsűrizte és választotta ki az I., II. és III. helyezett pályaműveket.

Az I. helyezett csapat iskolája műhelykorszerűsítésre fordítható, 350.000 Ft értékű nyereményt kapott.

A II. helyezett, a zalaegerszegi ZSZC Széchenyi István Technikum KLZ építők csapatának nyereménye egy vezetett kirándulás volt a MOL Campus-ba. A fiatalok Péter Diána szaktanár vezetésével elhozhatták magukkal osztálytársaikat is, hogy ők is  betekinthessenek a korszerű épületkomplexum életébe, képet kapjanak műszaki megoldásairól és a benne működő különböző funkciójú, felhasználói kényelmet szolgáló létesítményekről a MOL Látogatói Központ és a B+N Referencia Zrt. helyi munkatársai vezetésével. A túra közös ebéddel és kvízzel zárult a kiránduláson elhangzott műszaki adatokról és érdekes tényekről. A leggyorsabban helyes választ adó fiatalok kulacsokat és vászon hátizsákokat nyertek a B+N Referencia Zrt. munkatársaitól. A delegációt Istiván Rita főtitkár kísérte a LEO képviseletében.

A nyertes film itt látható:

014_Péter _Diána_KLZ _ videó_szechenyi.mov