BPMK Épületgépészeti konferencián jártunk

A Magyar Mérnöki Kamara Épületgépészeti tagozata évről évre egyre nagyobb szabású és látogatottságú épületgépész konferenciát szervez. Szövetségünk szakmai kapcsolat ápol a szervezettel és a tagozattal. Az esemény idei mottója AZ ENERGIAFÜGGŐSÉG ELLEN. Szöllőssy Gábor a BPMK elnöke halaszthatatlan elnöki kötelezettsége miatt online köszöntötte a hallgatóságot.

A konferencia védnöke Lánszki Regő az Építési és Közlekedési Minisztérium Építészeti államtitkára. Határ Renáta a Minisztérium Építésgazdaságért felelős helyettes államtitkára és Wagner Ernő az MMK elnöke üdvözölte a konferencia résztvevőit.

A konferenciát szakmai kiállítások és párhuzamos előadások is gazdagították. Pártoló tagjaink: a GRUNDFOS és a Weishaupt Hőtechnikai Kft is képviseltették magukat a nívós eseményen.

Nagy Péter a BPMK alelnöke a korszerű és energiatakarékos üzemeltetésről tartott izgalmas előadást, megemlítve a LEO és tagjainak hasznos ilyen irányú tevékenységét és szeptemberi innovációs reggelink előadójának, Zoltan Kalmar, MBA, Proptech Hungary Association előadását a proptech, az AI lehetőségeiről az üzemeltetésben. Az alelnök hangsúlyozta, hogy a korszerű létesítményüzemeltetés által képviselt mérnöki szemlélet kiemelt szerepet kell kapjon a tervezésben, vagyis a teljes életciklust célszerű figyelembe venni a projektek során.