Létrejött a Digitális Magyarország Ügynökség, a DMÜ

Létrejött a Digitális Magyarország Ügynökség

 

Fotó: Getty Images 

Létrejött hazánk digitális ügynöksége, a DMÜ, olvashattuk az ingatlan. com Realista Hírfigyelő cikkéből.

Négy kiemelt projektet indítanak: a digitális állampolgárság megteremtése 2023-ban, hogy  2026-ig megvalósulhasson a digitális azonosíthatóság;  e-közigazgatás, informatika, az e-közigazgatási és informatikai fejlesztések egységesítése; a kormányzati célú elektronikus hírközlési tevékenység, valamint a közigazgatási informatika infrastrukturális megvalósíthatóságának biztosítása.

“Új időszámítás kezdődött a kormányzati informatika területén világos célokkal, ügyfélközpontú hozzáállással” – fogalmazott Guller Zoltán vezérigazgató. Jelenleg több mint 30 stratégia érinti az állami informatika területét, a tervek szerint év végére egyetlen stratégia lesz. A realista Hírfigyelő értesülései szerint számos kérdésről nyilvános konzultációt terveznek majd indítani.

Vizsgálják a kormányzati felhőstratégiát, az adat vezérelt állami intézményrendszer megvalósíthatóságát.

Guller Zoltán közlése szerint az egyik legfontosabb cél, hogy ügyfélbarát legyen a közigazgatás. Hangsúlyt kap az adatalapú kormányzás.

A DMÜ működését a Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyeli, a működés racionalizálása érdekében a DMÜ egyfajta ernyőszervezetként tevékenykedik majd.