SZERETEM A SZAKMÁM 2022.évi DÍJÁTADÓ ÜNNEPSÉGÉN ÁTADTUK AZ IDEI OKLEVELEKET

Idén pártoló Tagunk, a Városliget Zrt. jóvoltából rendkívüli helyen, az új Néprajzi Múzeum konferenciaközpontjában egy tartalmas  szakmai esemény keretében  adhattuk át  Szeretem a szakmám szakiskolai pályázatunk I. és II. helyezett csapatainak  díjait.

Szövetségünk számára a 2012. évi megalakulás óta egyik legfontosabb CÉL a fiatalokkal, az utánpótlással való folyamatos kapcsolattartás, megismerni egymás értékeit és motivációit. Ezzel a céllal jött létre a pályázat is 7 évvel ezelőtt.  Örömteli visszajelzés, hogy a diákok és pedagógusaik nem váltak érdektelenné a kezdeményezés irányában, pályázatunk továbbra is országosan mozgatja meg a szakiskolákat és sokan közülük visszatérő pályázók.

Sokszor, sok helyen elhangzik, hogy  nehéz helyzetben érezte magát t a bíráló bizottság, ez most is így volt.  Tagvállalataink Vezetősége és a LEO Elnöksége együttesen vett részt a demokratikus zsűrizésben. Annyira erős volt ezúttal a mezőny, hogy  két II. helyezettet hirdettünk.

LEO Szeretem a szakmám pályázatának 2022-es I. helyezett csapata, a Győri SZC Pattantyús Ábrahám Géza Technikum nyert tavaly is, de olyan professzionális, a bírálati szempontoknak mindenben megfelelő és mindamellett  szórakoztató filmet készítettek, hogy megint győzedelmeskedtek!

A csapat Tagjai: Csikász Levente, Sárközi Roland és Bekő Levente. Felkészítő Tanár: Hatos Hajnalka.

A megosztott második helyezést a létesítménygazdálkodás és saját szakmája frappáns összekötésén alapuló filmjével a  Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Technikum és Kollégium Krea-Duó csapata és a TM SZC I. István Szakképző Iskola 9. a. festő csapata kapta humoros, a bírálati szempontoknak eleget tévő munkájával.

A Krea-Duó csapat Tagjai: Dorbai Orsolya, Pellei Hajnalka Dóra. Felkészítő Tanár: Szalai Anikó.

A festő csapat Tagjai: Farkas Ignác, Káldi Bence Sándor, Lückl Attila Kevin. Fekészítő Tanár: Vass János.

Az eseményt Schmidt József Elnök és Istiván Rita Főtitkár nyitotta, köszöntötte a  Nyerteseket, Pedagógusokat, Tagtársakat és Partnereket. 

A házigazda részéről Jelinek Balázs Működési Vezérigazgató-helyettes osztotta meg gondolatait a Néprajzi Múzeum fejlesztésről, a Szeretem a szakmám kezdeményezés és általánosságban a LEO  jelentőségéről.

A szakiskolai pályázat hét éves történetét tekintette át R. Nagy András, a kampányt kezdetektől összefogó Próbakő Kommunikáció Ügyvezető Igazgatója.

A vendégek ezután megtekintették Szövetségünk pályázati kisfilmjét és a három nyertes pályaművet, majd Vágó László és Jászberényi István Alelnökök Schmidt József Elnökkel átadták az okleveleket.

A program ezután Kuczogi László, K-ÉP Stúdió Alapító-Ügyvezető Igazgatójának, a LEO Tiszteletbeli Tagjának  izgalmas gondolatébresztő prezentációjával folytatódott. A fiatalok az előadásból  megismerhették hol tart most a digitális átállás és merre tart a jövőben az FM területén. Ezzel fel is vezettük a következő, pártoló és rendes Tagjainkból álló panelt, amiben ki-ki saját szakterületén mutatta be a digitális átállást. Megszólalt a  tisztítás-technológia, légtisztítás, költöztetés, hibabejelentő és informatikai rendszerek képviselője:

Völgyi Csaba, SCH-PS Fejlesztési Vezető a légtisztítási megoldásokról,  Jámbor Árpád FM Unity, Társtulajdonos, FAAC Ügyvezető Igazgató,  a jövő Adema hibabejelentő rendszerről és az okos automata ajtókról, Falta Viktória CLEAN UP Grand Service, Ügyvezető igazgató-helyettes a minőségi tisztítás-technológiáról és újonnan fejlesztett mosodájukról, Vasas László FRACHTMEISTER International Branch Manager a magas hozzáadott értékű szállítmányozási technikákról és okos költöztetésről, végül  Ecsedi Péter, EPS-Connect, Innovációs Vezető a korszerű technológiai infrastruktúráról,  IT hálózati rendszerek költöztetéséről beszélt az FM digitális átállásának vonatkozásában.

A szakmai program végén a Vendégek vezetett bejáráson ismerhették meg a  több mint 500 helyiségből álló Néprajzi Múzeumot. A túra végére minden résztvevő megértette, miért is nyerhette el a múzeum a világ egyik legrangosabb ingatlanszakmai nemzetközi eseményén, az International Property Awards-on,  kategóriájában a világ legjobb középülete elismerést a 80 fős nemzetközi szakmai zsűri ítélete alapján.

A LEO őszig nem tervez üzleti eseményt, ezért megragadjuk az alkalmat, hogy mindenkinek jó pihenést kívánjunk a nyárra.  Egy épület és az  FM iparág sem alszik még nyáron sem,  ezért jó munkát és szakmai sikereket is kívánunk!  Vigyázzon mindenki magára, hogy rendezvényeinken és munkacsoport találkozóinkon jó egészségben találkozhassunk ősszel megint! A nyertes fiataloknak is jó nyarat és pihenést kívánunk!  Találkozzunk jövőre is a Szeretem a szakmám pályázaton!

Harangozó Dávid alábbi fotói a 2022. június 22-ei Szeretem a szakmám Díjátadón készültek.