A LEO ZÁSZLÓSHAJÓJA ISMÉT MEGJELENT

Megjelent az FM Benchmarking IV., az ingatlanüzemeltetők szakmai iránytűje

 

A képen balról jobbra haladva a Benchmarking Munkacsoport elkötelezett Tagjai, akik nélkül nem jöhetett volna létre most negyedik alkalommal a könyv:

Kuczogi László, K-ÉP Stúdió Ügyvezető Igazgató-Tulajdonos, LEO Tiszteletbeli Tag, Ruzsinszki Tibor, NEO Property Services Zrt. FM Igazgatóság Üzletág Igazgató, LEO Felügyelő Bizottság Elnök,  Berberovics-Sóvári Viktória, Üzemeltetési Szaktanácsadó, Décsi Gábor, DOME Facility Services Group CEO, Tarcsay Judit, NEO Property Services Zrt. FM Igazgatóság Igazgató-helyettes, Csallok Zsolt, DOME Facility Services Group Portfolio Manager és Demeter Attila, DOME Facility Services Group Kereskedelmi Igazgató.

Elkészült Szövetségünk, a Létesítménygazdálkodási és Épületüzemetetési Szolgáltatók Országos Szövetsége (LEO) legfontosabb szakmai kiadványa, a FM Benchmarking IV. Az új tematikákkal is bővített kiadvány több mint ezer létesítmény aggregált adatainak elemzését tartalmazza, Magyarország irányadó FM-tudástára, mely vállalatvezetők, létesítménygazdák, gazdasági vezetők, FM és Property menedzserek számára kínál értékes információkat. A LEO az utóbbi két évben komoly növekedésnek indult, a tagvállalatainak száma megduplázódott, a tagvállalatok árbevétele pedig több mint négyszeresére nőtt, 70 milliárd forintról 298 milliárd fölé emelkedett.

A hagyományosan évente megjelenő FM Benchmarking kiadványokat a LEO FM Benchmarking munkacsoportja gondozza. Idén is meghatározó iparági szakértőket kért fel a könyv fejezeteinek szakmai lektorálására, bevezetőinek megírására és a szerkesztésben való közreműködésre, miközben új tematikákkal is bővítették a könyvet, amelyek a Fókuszban a fenntarthatóság; A pandémia hatása az FM piacra és Proptech: technológiai forradalom címet viselik.

 

Az FM Benchmarking IV. több, mint ezer létesítmény aggregált adatainak elemzését tartalmazza, célja megfelelni mind a hazai ingatlangazdálkodási igényeknek, mind a nemzetközi sztenderdeknek, valamint megbízható tudást adni az ingatlanszakemberek számára, hogy adekvát döntéseket hozzanak. Mivel a kiadvány immár negyedik alkalommal jelent meg, ezért a többéves adatsorok már releváns összehasonlító elemzésekre is lehetőséget biztosítanak, hogy a hazai ingatlanpiac még több valós információ birtokában növelje szakmai színvonalát és professzionalizmusát.

 

„A most megjelent FM Benchmarking IV. könyv megjelenése azért fontos a LEO számára, mert ez a kiadvány teljeskörű összefoglalót ad a létesítménygazdálkodási szakma aktuális helyzetéről és arról a teljesítményről, ami az összesen több mint 10 millió négyzetméternyi – az irodaházak mellett többek között gyárakat, üzemeket, logisztikai központokat is magába foglaló – ingatlanvagyon kezeléséhez kötődik. Az ezernél is több ingatlan adattábláit tartalmazó könyv nemcsak a szűken vett szakma, hanem mellette az ingatlantulajdonosok, vállalatvezetők, létesítménygazdák, gazdasági vezetők, FM és Property menedzserek számára is rendkívül értékes és hasznos információkat kínál” – fejtette ki a 2013-ban alakult, 43 Tagvállalatot tömörítő LEO Elnöke, Schmidt József.

Fotó: Harangozó Dávid

Iparági szakértők, akik részt vettek a fejezetek szerkesztésében és értékelésében

  • Barts J. Balázs Vezérigazgató Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt.
  • Barta Zsombor, MRICS  Greenbors Consulting Kft Alapító Partner, HuGBC Elnök, , Greenbors Consulting Kft. Alapító Partner
  • Pálfalvi Zsuzsa Graphisoft Park Services Ügyvezető Igazgató
  • Décsi Gábor MRICS DOME Group CEO
  • Ruzsinszki TIbor NEO Property Services Zrt. FM Igazgatóság Üzletág Igazgató
  • Kuczogi László K-ép Stúdió Ügyvezető, Tulajdonos
  • Dr. Hajnal István, Címzetes Egyetemi Docens, BME Építészmérnöki Kar
  • Lukács Zsolt Erste Alapkezelő Zrt. Ingatlan Vagyonkezelési Igazgató
  • Chiuhan Erika Munkahelyi Szolgáltatások Szaktanácsadó – bp kontinentális Európa
  • Sedlmayr János Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. Okl. Építészmérnök, Euromanager EBS
  • Kocsány János Graphisoft Park SE CEO
  • Kelemen Ferenc FM Director Futureal
  • Patai Rudolf Property Management HelloParks Management Kft. Director
  • Demeter Attila DOME Group Kereskedelmi Igazgató
  • Horváth Áron, az ELTINGA Alapítója
  • Nemes Rudolf HelloParks Management Kft Ügyvezető Igazgató

Köszönet minden közreműködő, iparágát szerető önkéntes szakembernek, aki részt vett a hiánypótló kiadvány elkészítésében!

Beszéljenek a számok

A LEO FM az utóbbi két évben komoly növekedésnek indult, a tagvállalatainak száma megduplázódott, a tagvállalatok árbevétele pedig több mint négyszeresére nőtt, 70 milliárd forintról 298 milliárd fölé emelkedett, a kezelt terület meghaladta a 15 millió m2 -t, a közvetlen alkalmazottak száma 15 ezer fő. A szervezet növekedése, az új tagvállalatok érkezése olyan kimagasló innovatív megoldásokkal bővítette a tudásbázist, mint a bontásnélküli, robottechnológiával megvalósuló vezetékhelyreállítás és digitalizált takarítási folyamatok. A tudástranszfer támogatására a szervezet kimagasló fejlesztéseket, innovatív technológiákat bemutató szakértői előadókat hív rendszeres szakmai rendezvényeire.

A LEO-ról

A LEO, a Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetsége 2013-ban alakult azzal a céllal, hogy segítse a szakma egységes kommunikációját, valamint szakmai sztenderdeket és átláthatóságot teremtsen a létesítménygazdálkodási piacon, és ezzel magasabb szintre emelje a teljes iparág működését. A szövetség további célja egy, a piaci szereplők együttműködésén alapuló tudásközpont létrehozása, szakmai képzések, illetve az oktatás támogatása, valamint a közösen kialakított korszerű megoldások fejlesztése.

A LEO tagjai: B+N Referencia Zrt., CPI Facility Management Kft., Dome Facility Services Group kft., ENGIE Magyarország kft., Eviron Systems kft.,   Infogroup Fm Ingatlanüzemeltető Kft., First Facility Ingatlankezelő kft., FUTURE FM Létesítménygazdálkodási Zrt., Graphisoft Park Services kft., Gránit-Pólus Management kft., KÉSZ Ingatlan Üzemeltető és Fejlesztő kft., KRAFT-FM kft., PREVITA Ingatlan kft., NEO Property Services Zrt., Netdragon Service Group kft., PRIZMA FM Zrt., Real Management kft., RUSTLER kft., SES Magyarország, SMART FM Ingatlanüzemeltető kft., TÖMB Ingatlan kft.

 

Pártoló tagok: ALTE-GO kft., Clean Up Grand Service kft., Cushman & Wakefield Nemzetközi Ingatlan Tanácsadó kft., Decor Floor kft., DiscoverTeam kft., EPS-Connect International Zrt., ERANDO Biztonságtechnikai Tanácsadó és Kereskedelmi kft., LG Electronics Magyar kft., Frachtmeister International kft., FR Management Partnership C.V. Magyarországi Fióktelepe., GUARD Control kft., GRUNDFOS South East Europe kft., HUNInsurance Biztosítási Alkusz kft., PANER kft,  Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Polon-Alfa Magyarország kft., RECOBIN kft., Reisswolf Adat- és Dokumentumkezelő kft., SCH-PS Kft., Városliget Zrt., Weishaupt Hőtechnikai kft.,  Xintex Hungary kft.