LEO DECEMBER 2021. KÖZGYŰLÉS

2021. december 15. napján 10 óra 00 perc kezdettel a Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetsége Éves Közgyűlésén, a Budapest, 1146 Budapest Olof Palme sétány 1. szám alatt található Millennium Házában megtartotta Közgyűlését. A távol maradók online csatlakoztak.

 

Jelen voltak:

A Közgyűlés jelenléti íve szerint:

  • Dome Facility Services Group Kft. (1023 Budapest, Lajos u. 28-32. V. em.) – képviseli: Istiván Rita
  • First Facility Ingatlankezelő Kft. (1053. Budapest, Szép u. 2.) – képviseli: Monoki Tamás
  • Future FM Létesítménygazdálkodási Zrt. (1148 Budapest, Fogarasi út 5. 1. em.) – képviseli: Schmidt József
  • Gránit Pólus Management Kft. (1062 Budapest, Váci út 1-3.) – képviseli: Tódika László és Kovács Attila
  • GraphisoFt Park Services Kft. (1031 Budapest, Záhony u.7.) –- képviseli: Pálfalvi Zsuzsa
  • KraFt-FM KFt. (1139 Budapest, Rap Károly u. 4-6.) – képviseli: Sutka Pál
  • LEO (1121 Budapest, Ágnes út 21/a) – képviseli: Istiván Rita (főtitkár)
  • Prizma FM Zrt. (1134 Budapest, Róbert Károly krt. 76-78.) – képviseli: Tóth Krisztián
  • NEO Property Services Zrt. (1095 Budapest, Máriássy u. 7.) – képviseli: Vágó László, Ruzsinszki Tibor
  • CPI FM Kft. (1138 Budapest, Dunavirág u. 2.) – képviseli: Győri Gyula
  • Eviron Systems Kft. (2040 Budaörs Kamaraerdei út 2.) – képviseli Nedbalek-Szántó Csaba
  • Engie Magyarország Kft. (1191 Budapest, Üllői út 206. ) – képviseli: Fésűs Attila
  • B+N Referencia Zrt. (1132 Budapest, Váci út 30.) – képviseli: Szíj Csaba
  • Tömb Ingatlan Kft. (2119 Pécel, Szőlőhegy u. 27.) –képviseli: Dévényi Márton, Prohászka Péter

A közgyűlés jelenléti íve szerint a 19 rendes Tagból 13, azaz 68 %-a képviseltette magát a közgyűlésen.

A Közgyűlés Napirendi pontjai a következők voltak:

  • Levezető Elnök, Jegyzőkönyvvezető, Jegyzőkönyv hitelesítő   ( 2)

        –       Napirendi pontok elfogadása

Előterjesztő: Schmidt József Elnök

        –      2021. évi előzetes Pénzügyi Beszámoló és Aktivitások ismertetése

Előterjesztő: Istiván Rita Főtitkár

  • A Szövetség Elnöksége által összeállított és Felügyelő Bizottsága által elfogadásra javasolt 2022. évi Költségvetés és Aktivitások ismertetése és elfogadása

               Előterjesztő: Ruzsinszki Tibor Felügyelő Bizottsági Elnök

  • Egyéb

Schmidt József, Elnök köszöntötte a megjelenteket. A jelenlévők nyílt szavazással, egyhangúan megszavazták a levezető Elnököt, Schmidt Józsefet és a jegyzőkönyv-vezetőt, Istiván Ritát,  továbbá a jegyzőkönyv hitelesítőket, Ruzsinszki Tibort és Pálfalvi Zsuzsát.

A levezető Elnök felkérte Istiván Rita Főtitkárt, hogy ismertesse a 2021. év előzetes Beszámolóját és aktivitásait. A Főtitkár tájékoztatta a tagságot, hogy a Szövetség 2021. évben aktivitásaihoz, eseményeihez és működéséhez összesen 20.149.316 Ft-ot költött, míg bevételei 20.129.000 Ft-ot tettek ki. Ennek eredményeképpen az előző években keletkezett 12 milliós eredmény nem csökkent, bár a Tervben -4 millió Ft állt.

A Kiadások ugyan 4,8 millióval alul maradtak a tervezettől és a tagdíjbevételek  1 millió Ft-tal magasabbak lettek a tervezettnél, 18.750.000 Ft, viszont a tervezett könyvértékesítések nem valósultak még meg.

Főtitkár tájékoztatást adott a tényről, hogy a Szövetség az utóbbi évben nagy növekedésnek indult, a 37 tagvállalat árbevétele elérte a 298 milliárd forintot, a kezelt terület 15 millió m2, a közvetlen alkalmazottak száma pedig 15 ezer fő, továbbá felkerült a Portfolio TOP 5 Ingatlanpiaci szervezet listájára, 8 saját rendezvényt szervezett, a készülő benchmarking könyv 1032 létesítmény adatait dolgozza fel, a HR kérdőív folyamatban van, a jogszabálygyűjtemény digitális változata 2022. évtől elindul, az idei Szeretem a szakmám és FM image kampányok rekorderedményeket értek el.

Schmidt József ezt követően átadta a szót, Ruzsinszki Tibor Felügyelő Bizottsági Elnöknek, aki ismertette a 2022. évi számokat és aktivitásokat.

A Felügyelő Bizottság Elnöke tájékoztatta a tagságot, hogy a tervezett összkiadás 24.806.000 Ft, ehhez ugyanannyi a bevétel társul, melynek legjelentősebb hányada a tagdíjbevétel, 20 és negyed millió Ft, 2 új rendes és 2 új pártoló Taggal számolva, de 4 és fél millió Ft kiadványok értékesítéséből származó bevétellel is tervez a Költségvetés az előző évek eladási számait alapul véve.

Ruzsinszki Tibor ismertette a tervezett aktivitásokat is, melyek közül a  kampányok folytatása, a Nyílt Nap, 4 szakmai reggeli, 2 közgyűlés és  záró ebéd, valamint a Kiválósági Díjátadó a legjelentősebbek. A jelenlévők tájékoztatást kaptak arról, hogy a Benchmarking munkacsoport folytatni fogja a folyamatban lévő IV. Benchmarking kutatást és az LVHI, LVKVI indexek összeállítását, a HR munkacsoport összeállítja  a HR kérdőívet és kampánytámogatást nyújt, új tartalmakkal  bővül az Energetikai munkacsoport és folytatódnak a működő média és szakmai partneri együttműködések az iroda.hu, Portfolio, fmbusiness.hu, MATISZ, IFK,HUGBC, BCSDH, RICS, HFMS, BME MTI, a 140 magyarországi szakiskola szakembereivel és pártoló Tagjainkkal. Újdonságként említette a LEO Standard Certificate bevezetését és a Jogszabálygyűjtemény induló elektronikus felületét.

A Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetségének Közgyűlése a Szövetség 2022. évi Költségvetését egyhangúlag  elfogadta.

A jelenlévők ezután meghallgatták új Tagunk, az ENGIE Magyarország Ügyvezető Igazgatójának, Fésűs Attilának az előadását és részt vettek Szövetségünk a záróebédjén.