Sor került a XII., MATISZ konferenciára

LEO FM megjelenés a médiában

 

A MATISZ ( Magyar Tisztítás-technológiai Szövetség ) tizenkettedik alkalommal rendezte meg ” Új világ, új világrend ” alcímet viselő, a tisztítás-technológia jelenéről, jövőjéről, innovációiról szóló konferenciáját, – mely  a járványhelyzet súlyosbodása miatt – idén online került megrendezésre. A szakmai eseményen több Tagunk is aktívan részt vett. A nagy múltú rendezvény több fontos kérdést, problémakört is körbe járt.

Szó esett  az érvényességüket vesztett OKJ-s képzések utóéletéről, az új államilag elismert bizonyítványok fontosságáról, hiányosságairól, az új szakmai képzések legitimációjáról,  az aktuális, gyakorlatvezérlet programkövetelmények kidolgozásának és minisztériumi engedélyeztetésének, szignifikáns szemléletváltás szükségességéről, mely nélkül a szakma nem fogja tudni hasznosítani az új képzési struktúrát.

A családi vállalkozások generációváltásának nehézségeiről, buktatóiról beszélt Pálos Ildikó. Megtudtuk tőle, hogy Magyarországon a KKV-k adják a GDP felét, a foglalkoztatottak 75%-a ott található, ezért a KKV-k stafétabot átadása nemzetgazdasági jelentőségű. Balatoni András a MNB-től általános piaci áttekintést adott a szakma helyzetéről.

A takarítási, tisztítás-technológiai szektor jelentős szerepet tölt be az FM tevékenységpalettáján, ezért is fontos számunkra évről-évre benne lenni a MATISZ konferencia vérkeringésében és lépést tartani a piaci eseményekkel. Ez a kötelesség még erősebben jelentkezik a mai turbulens időkben, amikor már nem csupán a COVID a központi kérdés, hanem a poszt-covid jelenségek helyes piaci lereagálása.