Kuczogi László, októberi Szakmai Reggelink Előadójának bemutatása

Kuczogi László(56) BME Építőmérnöki Karán végezett és már az egyetemi évei alatt menedzsment ismeretekkel és informatikai tapasztalattal vérteződött fel, így nem véletlen, hogy elsők között foglalkozott a mérnök informatikával. Kompetenciáját később mérnöki matematikai posztgraduális képzéssel, mérnök-közgazdász és marketing menedzser diplomával növelte. 1993-ban alapította a K-ép Stúdiót (k-ep.hu), amelynek jelenleg is többségi tulajdonosa és ügyvezetője. A cég kezdetben építészeti tervező szoftvereket forgalmazott, majd lépésről-lépésre növelte portfoliót különböző rendszerekkel, jelenleg is tucatnyi mérnöki szoftver ajánl a hazai és környező országok felhasználóinak. (tervezoszoftver.hu).

A cég üzletágai közül ma talán a legjelentősebb a létesítmény gazdálkodási tanácsadás (facilityservice.hu), amely kiterjed klasszikus tanácsadásra (koncepció készítés, műszaki specifikáció, audit, SLA készítés) és informatikai megoldásokra. Az elmúlt években a megrendelő oldali projekt támogatás került a fókuszba, így ügyfelük a Graphisoft Park, a VároslIget Zrt, Budapest Önkormányzata. A klasszikus tanácsadás területén legismertebb partnerei a Déli Városkapu beruházás, benne az új Atlétikai Stadionnal, a MOME üzemeltetés felállítása, a sajtóból ismert lehet a Sopron-Fertőtavi beruházás, de nem kell bemutatni a Puskás Arénát és Audi Hungáriát sem. Mivel cég nem érdekelt sem a megrendelő, sem a szolgáltató oldalán, ezért küldetése, hogy híd legyen a két fél között
Kuczogi László és a cég életében is új kihívást hozott a BIM megjelenése és elterjedése. Az említett tapasztalat okán az épület teljes életciklusa alatti igényeket és lehetőségeket ismeri, így BIM-re egyedülállóan tud rátekinteni és ezt tudást megosztani másokkal. Az új üzletnek fontos eleme a Bexel Manager BIM alapú építőipari szoftver, amelynek hazai bevezetése most zajlik. (https://epitoipariszoftver.hu/)

Mindig fontos volt számára a társadalmi szerep vállalás. Alapítója a BME Management szakkollégiumának, elnöke a HUFMA szakmai szervezetnek, korábban képviselte hazánkat az EuroFM szervezetben, illetve aktív tagja a MABIM egyesületnek. Jelenleg is a Magyar Építéstechnika szerkesztő bizottságának tagja, a digitális rovat vezetője. Számos cikke jelent meg a lapban és más platformon. Számos hazai és nemzetközi konferencián adott elő, vendég előadó több egyetemen.

Két harcostársával kezdte el a LEOFM megalapítását, amelynek tiszteletbeli tagja. Aktív szereplője az egyesület életének, adatgazdája a egyesület Benchmarking munkacsoportjának, amelyben elhívatott társaival már negyedik kiadvány készítik elő és több tucat hangulat index kutatást, COVID hatás felmérést végeztek. Az egyesület munkáját a LEO Kiválósági Díjjal jutalmazta.