GRUNDFOS A LEO ÚJ TAGJA

A Grundfos a világ vezető szivattyú gyártójaként elkötelezett az innováció, a fenntarthatóság, a víz- és energiahatékony megoldások mellett. Ezen értékek mentén éljük meg mindennapjainkat, fejlesztjük termékeinket és szolgáltatásainkat. Napjainkban a létesítménygazdálkodási piac is számos kihívással szembesül.
A vállalat a LEO Tagjaként szeretné megosztani a Grundfos cég megalapításától számított több mint 70 év szakmai tapasztalatait és eredményeit. Olyan szakmailag hiteles közösséghez akart csatlakozni, amelynek alapelvei megegyeznek a cég alapelveivel.

Folyamatosan fejlődik, és olyan együttműködési pontokat keres, ami által tanulhatunk egymástól – ezzel is hozzájárulva a piaci szemlélet előremutató fejlődéséhez.

A Grundfos-nál hisznek abban, hogy együtt helyi és globális szinten is jelentős változásokat érhetünk el, mindezt környezetünk védelme, és a fenntartható fejlődés érdekében.

Erdei István a Grundfos South East Europe Kft. épületgépészeti üzletágának regionális értékesítési igazgatója már 26 éve tevékenykedik a Grundfos-nál, kezdetben mint mérnök üzletkötő, majd műszaki és szerviz igazgató, hogy végül visszatérjen az értékesítési területre immár nemzetközi felelősséggel.

Az elmúlt 25 évben szemtanúja lehetett az épületgépészeti technológiák szédületes iramú fejlődésének. Minden új technológia bevezetésekor szembesülnie kellett a ténnyel, hogy a gyártók innovációs sebessége messze meghaladja a felhasználók adaptációs képességeit. Szivattyús területről hozva a példát, jellemző szerviz tapasztalat, hogy az elektronikusan szabályozott keringető szivattyúk, egy néhány éve üzemelő épületben kb. 80%-ban kikapcsolt szabályozással, maximális teljesítményen üzemelnek. Ez a trend sajnos gyökeresen nem változott meg az elmúlt években sem. Egyre több épületgépészeti berendezésben, és rendszerben tűnnek fel az okos technológiák, sőt a mesterséges intelligencia alapvető elemei, de ezek kihasználtsága messze elmarad a lehetőségektől.

“Személyes véleményem, hogy forradalmi változások előtt áll az épületgépészet. Elég csak az előkészítés alatt lévő Európai Uniós ún. okos épület rendelet követelményeire gondolni. Hazánkban különösen igaz, hogy az épületeink adják a legnagyobb energiamegtakarítási potenciált az összes ágazatot, és szektort tekintve. Jelenleg nem túlzás azt mondanom, hogy a legjobb befektetés az ingatlangazdálkodás területén, ha energiahatékonyság növelő beruházásokba fektetjük a pénzünket.

A leírtak alapján talán nem kell hosszas indoklásba fognom, hogy miért akarunk a LEO Tagjai lenni. Tennivaló van bőven. A Facility Management, az épületüzemeltetés kulcsszereplője lehet az említett „forradalmi” változásoknak. Mi pedig azon cégek közé szeretnénk tartozni, akik vezető szerepet töltenek be ezen a területen. Azt gondolom, hogy ebben a közösségben minden megvan, ami ehhez szükséges lehet.”
-indokolta a Grundfos belépését Erdei István.