Megvannak Az Év Irodái és idén díjazták a környezetbarát tereket is!

Megvannak Az Év Irodái és idén díjazták a környezetbarát tereket is!

Az Év Irodája versenyen a független szakmai zsűri már tizenegyedik alkalommal hirdette ki az év legjobb irodáit és közösségi tereit, amelyek teljesítményükkel hozzájárulnak a hazai munkakultúra fejlődéséhez, miközben új értékeket teremtve példaként szolgálhatnak a vállalati szféra számára. A szervező ingatlan.com csoport örömmel tapasztalta, hogy a magunk mögött hagyott rendkívüli esztendőben is rekord számú, több mint 200 nevezés érkezett. Vagyis a koronavírus-járvány ellenére sem állt meg az élet az irodapiacon, amely már mutatja az új trendeket, így az érintésmentes megoldásokat, az új alaprajzi elrendezéseket, a home office növekvő szerepét, a rugalmas tereket és a hibrid modellek térhódítását illetve a környezetbarát munkahelyi megoldásokat.

A több mint egy évtizedes múltra visszatekintő megmérettetés eredményhirdetésére Az Év Irodája piknik & díjátadó keretében került sor a Kopaszi-gáton. A szabadtéri rendezvényen számos programon vehettek részt a látogatók, így kültéri lounge irodákban dolgozhattak, inspiráló színpadi előadásokat hallgathattak, sportolhattak az újrakezdés jegyében, majd a nap zárásaként az élő koncerttel egybekötött díjátadót követhették, ahol a független szakmai zsűri kihirdette a győzteseket és a helyezetteket.

A nagyszínpadon indították el hivatalosan is Az Év Irodája Akadémiát, ami a verseny több mint 10 éves tapasztalataira építve indít képzést azok számára, akik irodakialakítás előtt állnak vagy csak újra akarják gondolni irodai működésüket; az érdeklődők irodapiaci szakértőktől tanulhatják meg a folyamat felépítését. Az Akadémia jelenleg online formában nyújt támogatást, ősztől pedig a hallgatók már személyesen is részt vehetnek a képzésen, amelynek elvégzése után hivatalos oklevelet és Office Branding Manager titulust kaphatnak. Az Év Irodája Akadémia egy új edukációs plaftorm, ahol forgatókönyvet adnak az irodai élethez.

A verseny ebben a különleges évben is, amikor a pandémia határozta meg a mindennapjainkat, hatalmas érdeklődésnek örvendett, sőt, a járvány miatt drasztikusan átalakuló irodapiacon vadonatúj megoldások születtek, amelyek megjelentek a pályázatokban is. A szervezők a különleges szabadtéri rendezvénnyel szimbolikusan is választ adtak az elmúlt esztendő változásaira, hiszen a Kopaszi-gát a dolgozói jóllétet, a lelki és fizikai egészséget jelképezi, miközben eljött a flexibilis munka korszaka, az iroda mellett távmunkában vagy akár az irodaházak parkjaiban, közösségi tereiben is dolgozhatunk rugalmasan, ha rendelkezésre állnak a technológiai feltételek.

Az Év Irodája díjat a BioTechUSA irodaház nyerte el, ahol családias, inspiratív és kreatív munkahelyet hoztak létre, miközben a fenntartható megoldásokat ötvözték az emberközpontú belső terekkel. Az Év Irodája Kisvállalati Díj győztese az IncepTech SpaceGarden munkahelye a BudaPart Gate irodaházban, ahol a Kopaszi-gát természetközelisége egyesült a Szilícium-völgyre jellemző magas high-tech tartalmú, otthonos légkörrel. Az Év Irodája Nagyvállalati Díjat az RSM Hungary nyerte el, amely a Balance Hall irodaházban a dolgozói jóllétre és a kollaborációra fókuszálva egy innovatív cégközpontot hozott létre.

Az Év Irodája Különdíjat a Market 6.0 irodaháznak ítélte a szakmai zsűri, hiszen hazánk vezető építőipari vállalata a saját szaktudására, kreativitására és a negyedévszázados know-how-ra alapozva a mai kor összes vívmányát egyesítő székházat épített. Az Év Fenntartható Irodája címet az Agora – bp iroda érdemelte ki: a globális üzleti szolgáltatóközpontban az otthonosság, sokszínűség és közösségi élmény kiegészült a cég modernizációs és fenntarthatósági céljaival. Az Év Irodája Design Díjat idén a Tiba Építész Stúdió irodája nyerte el, amely ezúttal nem mások számára, hanem saját kollégáinak alakított ki egy organikus, loftos miliőt sugárzó letisztult munkahelyet a Gellérthegy oldalában.

Az Office Brand Különdíjat a myhive prime flexible offices érdemelte ki, amely az Immofinanz rugalmas iroda márkájának erőfeszítéseit tükrözi, vagyis a sikeres közösségépítés és magas szintű szolgáltatások megteremtését az irodaházi dolgozók mindennapjainak megkönnyítésére. Az Év Közösségi Irodaháza a Loffice új HQ, amely a budapesti bohém negyed centrumában egy olyan urbánus oázis lett, ahol a már megszokott magas minőséget, egyedi kreativitást és fiatalos vitalitást láthatjuk. Az Év Közösségi Irodája díjat a Szeglet nyerte el, amely egy különleges metamorfózis során egy valaha volt gyógyszertárból egy életteli, közösségi célokat szolgáló műhelyházat alakított ki.

Az Év Belsőépítész Cége idén a DVM group, amely irodabelsők mellett nagyberuházások építészeti tervezésével is foglalkozik, és ahol az ügyfélorientált megközelítés a legújabb innovatív megoldásokkal párosul. Az Év Irodája Szakmai Díj nyertese a Dessin Design, amely az irodai és közösségi terekben magas vizuális minőségű munkakörnyezetet teremt, miközben kiemelt hangsúlyt fektet az employer brandingre.

„A pályázatok ezúttal is magasra tették a mércét, hiszen a látványos design mellett számos olyan iroda szállt versenybe, ahol az alkalmazott megoldások hűen tükrözik az irodapiac változásait és reagálnak az új trendekre. Így előtérbe kerültek az érintésmentes technológiák, a fenntartható megoldások, a rugalmasan alakítható terek, a hibrid módszerek, a távmunka miatt változó munkakultúrák, valamint az irodaterek átalakuló funkciói is jól nyomon követhetők a pályázatokban. Örömmel tapasztaltuk, hogy Az Év Irodája verseny idén is nagyszerű lenyomatát adta a nemzetközi és hazai irodakultúra változásainak, átalakulásának és a megjelenő új trendeknek” – mondta Fodor Dániel, Az Év Irodája és a Real Estate Awards verseny főszervezője, az ingatlan.com events ügyvezetője.