Interjú Jászberényi Istvánnal, a Kraft FM ügyvezetőjével, a LEO alelnökével

Vezetői interjúsorozatunkban megszólalt Jászberényi István is, a Kraft FM ügyvezetője, a LEO alelnöke.
I.R.: Mi jut elsőként eszedbe, ha azt mondom COVID-19?

Home-Office…

I.R.: A KRAFT FM erős a műszaki üzemeltetés területén. Ez gondolom komoly terhet rótt a vállalatra a vírus berobbanása után. Milyen új típusú megoldandó feladatokkal kellett szembe nézni?

Nem sokban változott a tevékenységünk. A műszaki tevékenység szinte teljes egészében ugyanazoknak a feladatoknak a végrehajtását igényelte. A változás az óvintézkedésekben volt, illetve a megrendelői épületek szabályzatainak betartásával színesedett. A másik kihívás az alkalmazkodás volt, a csökkent vagy megnövekedett feladatok ellátása volt. Megrendelőink vérmérsékletük szerint rendeltek tőlünk több vagy kevesebb extra feladatot és helyszíni kollégát.

I.R.: Neked, mint vállalatvezetőnek, milyen extra teendőid keletkeztek a munkatársak jó közérzetének és persze a megrendelők elégedettségének fenntartásáért?

Folyamatosan figyeltük az aktuális eseményeket, és megpróbáltunk minden helyzetre leképezni valamilyen működési modellt. Szerencsére viszonylag széles körben sikerült bevezetnünk home-office-t a kollégáknak, illetve akinél ez nem volt tehetséges, különböző védőeszközöket szereztünk be. Ezeknek a koordinálása volt egy többletfeladat, illetve a részlegek közötti kommunikáció fenntartása jelentett még többletet a teljes vezetőség számára.

I.R.: Van olyan nagy tapasztalásod, egész életedre szóló útravaló, amit ebben a viharos időszakban szereztél?

Talán 2 dolgot említenék meg: A váratlan helyzet nagyon sok rugalmasságot igényel, de összekovácsolja a csapatot. A másik pedig, hogy a home-office nem ördögtől való dolog, és a korábbi elveimmel ellentétben valószínűleg velünk marad hosszú távon.

I.R.: Milyen tulajdonságaidnak érezted mostanában a legnagyobb hasznát?

Erre nem tudok jó választ. Mindenre szükség volt, hogy a tavalyi évet teljesíteni tudjuk.

I.R.: Végül, hogyan képzeled el az FM iparágat az elkövetkezendő néhány évben?

Szerintem folytatódik a szakma építkezése, ahogyan a korábbi években. A higiénia területén előtérbe került újdonságok velünk maradnak. Én nem várok jelentős visszaesést a piacon, ha a gazdaság is kellő lendülettel tud visszaindulni.
I.R.: Köszönöm a beszélgetést! Sikeres 2021. évet kívánok Neked és a Kraft FM-nek!