Interjú Zsofcsin Jenővel, a Discover Team Ügyvezetőjével

Zsofcsin Jenő Tagtársunkat, a Discover Team Kft. Ügyvezetőjét kértük, ossza meg velünk az utóbbi 14 hónap tanulságait.

– I.R.: Hogy élted meg a vírus berobbanását?

Szeretném azzal kezdeni az interjút, hogy tanuló – gyakornoki időszakom végén, úgy indítottak útnak nagyra becsült tanáraim, hogy nagy baj van, ha már fertőtlenítésben rátok lesz szükség. Soha nem gondoltam, hogy eljön ez az idő. 2020 áprilisát írjuk és egyszer csak megérkezett az e-mail, hogy a szakmailag képzett munkatársainkat, raktárkészletünket, gépparkunkat küldjük meg válaszüzenetben. Tudtunk róla, hogy lehet ilyen, mert tanultuk, de a gyakorlatban nem számítottunk rá és kevés szakmai tapasztalattal rendelkeztünk.

– I.R.: Vannak-e olyan bevezetett innovációk, amiket normál esetben évekig fejlesztettetek volna és most, a kényszer rávitt Benneteket és kitűnően vizsgázott a gyakorlatban?

Ha időben visszatekintünk az utolsó világjárvány az 1918-19-es spanyolnátha volt és ha őszinte akarok lenni, nem tudtuk, hogy mivel állunk szemben, nem volt ember, akinek tapasztalata lett volna erre az esetre. Viszonylag gyorsan kellett reagálni és szakmai egyeztetéseket követően elkezdtük kommunikálni partnereink felé, hogy a kártevő-mentesítés mellett, fertőtlenítésben is számíthatnak ránk. A bizalmat megkaptuk, hiszen normál időszakban is közel 1.000.000 m2 felügyeletét látjuk el. A maga valóságában próbáltuk látni a saját felkészültségünket és ennek tükrében igyekeztünk megfelelni a megnövekedett igényeknek, segíteni a létesítményüzemeltetők és az alapkezelők munkáját.

– I.R.: Hogyan érintette a tevékenységeteket a vírushelyzet?

Sorra jelentek meg a más ágazatokból alakult fertőtlenítő cégek, akik képzettség és felkészültség nélkül végeztek felületi és légtérkezeléssel történő fertőtlenítést. Kitört az ózon őrület! Tudni kell, hogy az ózon egy kiváló gáz, de aktív állapotában veszélyes az emberre nézve. Alapkezelők felé javaslatot tettünk, hogy kiváló létesítményüzemeltetők vannak a piacon és bízzanak a takarító csapatokban, mert velük együttműködve magas hatékonyságot tudunk elérni.
Hiszünk a minőségben, így a tevékenységeink végzéséhez minőségi anyagokat, gépeket és védőfelszereléseket használunk. Több esetben éreztük, hogy az idő az ellenfelünk, így tárgyalásokat kezdtünk nagyobb gyártókkal és sikerült nagy teljesítményű, akkumulátoros gépeket beszerezni. Ez egy nagyon jó döntés volt, a minőség megtartása mellett, közel 30%-ot tudtuk csökkenteni a fertőtlenítésre fordított munkaidőn. Később már jöttek a tapasztalatok és úgy döntöttünk, hogy együttműködést kötünk a Pest Megyei Polgári Szövetséggel és önkormányzatokat támogattunk az épületek és a közterületek fertőtlenítésénél.

– I.R.: Milyennek látod a magyar egészségügyi állapotokat szakmai, aspektusból, nem a betegek nézőpontjából, nemzetközi összehasonlításban?

Azt gondolom, hogy egészségügyi dolgozóként, többet láttunk az orvosok és nővérek munkájából a Covid-19 elleni küzdelemben. A felkészültségük és az elhivatottságuk az, aminek nagyon sokat köszönhetünk. Bízom benne, hogy az átoltottság nyár közepére vagy végére olyan mértékű lesz, hogy nem tud érvényesülni egy újabb mutációja a vírusnak.

– I.R.: Milyen vezetői tapasztalatokat szereztél a krízis kezelése során?

Visszatekintve a legfontosabb, hogy munkatársaim közül mindenki egészséges maradt! Vezetőként, nagyon büszke vagyok a csapatunkra, mert a visszajelzések alapján sikeresen vizsgáztunk!

– I.R.: Köszönöm szépen az interjút. Sikeres működést kívánok Covid után is, és persze jó egészséget!