Szeptemberi LEO Szakmai Reggeli

Szeptember 26-ai szakmai reggelink első előadója Tatár Tibor, a Futureál Development Zrt. vezérigazgatója volt. Vendégeink ismét információ gazdag, hasznos előadást hallgattak végig a Futureál magas minőségű ingatlanfejlesztéseiről. Előadást hallhattunk a Corvin sétány, a DBVK- Dél-Buda Városközpont 4-es Metró végénél épülő komplexumról és benne az Etele Plázáról.

Hallhattunk az épület attrakciójáról, az elemes homlokzatról.

A Platina Well minősítést megcélzó izgalmas létesítmény a BpOne, a benne található skygardenekkel és az épület tetejére tervezett impozáns futópályával. Megtudhattuk, hogy az Etele Pláza lesz az első okos pláza Magyarországon, 55.000 nm bérbe adható alapterülettel. A koncepció legfontosabb célja digitális élményt csempészni a fizikai vásárlás folyamatába.

Megismerkedhettünk a Corvin 1. irodaház automata lobbyjával és a  QR-kódos beléptetéssel.

Az érdekfeszítő előadás után szeptemberi reggelink vendégei ez alkalommal is érdeklődő szakmai kérdéseket intéztek az előadóhoz. Vágó László, a LEO alelnöke, a NEO Property Services Vezérigazgatója a PROPTECH-ről kérdezte a Futureál Development vezérigazgatóját.

„ A házat a pénzügyi befektetőknek építjük, bár fontos szempont a BÉRLŐ, az Ő elégedettsége, így egy bevezetendő újítást, technológiát mindig több szempontból is meg kell vizsgálni, nem csak pénzügyi aspektusból, a  soft megfontolásokat is figyelembe kell vennünk döntésünk során” –

fejtette ki válaszában Tatár Tibor.

 

Második előadónk Perlaki Szabolcs, az Orbán és Perlaki Ügyvédi Iroda, OPL társalapítója és  társtulajdonosa a jogszabályoknak történő megfelelés, a compliance problematikáját járta körbe, mint kockázatkezelést. Előadónk beszélt a jogalkotás világszintű változásairól, a felelősségbiztosítás fontosságáról, a multidiszciplinaritás megjelenéséről, vagyis a jogi és műszaki területek összefonódásáról a jogalkotásban. Megtudhattuk, hogy a hatósági szabályozások gyakoriak és nehezen kereshetők. Lestyán Mária a Tűzvédelmi Szövetség, a TSZVSZ titkára felajánlotta szakmai segítségét a jogszabálygyűjtemény gondozásában a tűzvédelmi kérdések vonatkozásában.

A titkár Asszonytól megtudhattuk, hogy a TSZVSZ aktív résztvevője a jogalkotásnak, társadalmi egyeztetést folytat a jogalkotás előtti beszélgetésben.

Végül Ruzsinszki Tibor a LEO felügyelő bizottságának elnöke,a NEO Property Services igazgatója beszélt a LEO jogszabálygyűjtemény fejlesztési terveiről és megkérdezte  a jelenlévőket, milyen irányt látnának szívesen a fejlesztés során.

Az utolsó előadást Szövetségünk HR munkacsoportjának vezetője, Takács Katalin a Future FM Üzletág Igazgatója tartotta Istiván Rita főtitkár bevonásával a LEO Szeretem a szakmám szakiskolai kampányának folytatásáról.