HFMC konferencia és díjátadó

Szövetségünk nagy erőkkel képviseltette magát az idei HFMC konferencián októberben.

A plenáris részben Décsi Gábor, LEO benchmarking munkacsoportjának vezetője, Dome Facility Services Group ügyvezető igazgatója tartott izgalmas előadást „A munkahely mint profitcentrum egy vállalatvezető számára „ címmel egy újszerű és rendkívül aktuális aspektusból.

A fix költségek átvilágításra kerültek  a válság idején, minden vállalatvezető lehetőségeihez képest  leszorította őket, ezalatt a munkabér növekedés kétszámjegyűvé vált, ebben a gazdasági környezetben nagy kihívást jelent a profit fenntarthatóságának biztosítása a vállalatvezetők számára.  Décsi Gábor saját vállalatának jó gyakorlatán keresztül mutatta be és számokkal támasztotta alá a téma megoldására hozott intézkedéseik létjogosultságát és hatékonyságnövelő, munkaerő megtartó hatását adekvát válaszként a fluktuáció csökkentésére és a bérek elfogadható szinten tartására. Szó volt a munkavállalók  motiválásáról, a munkahelymenedzsment témaköréről. A résztvevők megvalósult irodai példát kaptak  a munkahelyi kultúra sikeres megváltoztatásáról, az iroda „barátságos” kialakításáról, az irodában nyújtott kényelmi szolgáltatásokról, a rugalmas munkavégzésről, karrier tervezésről, mint a munkavállaló megtartás fontos elemeiről.

Az előadás második részében a LEO Benchmarking munkacsoportjának vezetőjeként Décsi Gábor bemutatta a hallgatóságnak azokat az alkalmazott eszközöket, melyekkel a  létesítménygazdálkodási szolgáltatók szövetsége támogatni tudja a vállalatvezetőket abban, hogy az ingatlanüzemeltetési szolgáltatásokkal kapcsolatos kérdésekben nagyobb transzparenciát tudjanak teremteni, ezáltal a szolgáltatás-költség egyensúlyt a kívánt szintre tudják állítani és stabilizálni.

Az ebédet követő inspiráló panelbeszélgetésen Takács Katalin, FUTURE FM HR partner, üzletág igazgató, a LEO új HR-munkacsoportjának vezetője és Décsi Gábor is részt vett.

A beszélgetés fő témája a munkahelyi élmény volt.

Ennek aktualitását az a tény adta meg, hogy a létesítménygazdálkodás mint iparág jelentős mérföldkőhöz érkezett.

Az idei konferencia a létesítménygazdálkodás határterületeit, kapcsolódásait tárta fel.

Mi lesz a hatása a nagyságrendekkel megnövekedett sávszélességű adatátvitelnek, a Z generáció milyen munkahelyen szeretne dolgozni és tudjuk-e majd mindezt idehaza is nyújtani. Ezekkel a kérdésekkel foglalkoztak az összegyűlt szakemberek.

A konferencia idejére a Magyar Szabványügyi Testület  magyarul is megjelentette az ISO 41000 Létesítménygazdálkodás szabványsorozatot.

A trendek, a jövő kutatása sem maradt el, a panelbeszélgetés résztvevői olyan kéréseket is kaptak,hogy hová tart a létesítménygazdálkodás vagy milyen lesz véleményük szerint a jövő irodája vagy itt tudjuk-e tartani a Z generáció legjobbjait.

A beszélgetést Czerny József, Magyar Létesítménygazdálkodási Szövetség elnöke és Mikó Zoltán, FUTURE FM vezérigazgató-helyettese moderálták.

Az esemény fénypontjaként a HFMS szövetség Schmidt Józsefet, a LEO elnökét,  Kiválósági Díjjal tüntette ki a Létesítménygazdálkodás területén kifejtett kimagasló szakmai munkájáért, elévülhetetlen érdemeiért és a létesítménygazdálkodási iparág, mint diszciplína fejlesztéséhez való hozzájárulásáért. A díjat szimbolizáló oklevelet és szobrot Czerny József adta át.

Décsi Gábor
Takács Katalin
HFMS Kiválósági Díj oklevél, szobor
Schmidt József