2017. szeptember 20-ai szakmai reggeli

Reggelink ezúttal is nagy sikert aratott a jelenlévők körében. Karizmatikus előadónk dr. Kürti Sándor a Kürt Zrt. Elnöke „A kőkorszaknak sem akkor lett vége, amikor elfogyott a kő „ című előadásában a társadalmi felelősségvállalás tematikáját segítségül hívva beszélt üzletről, általános emberi értékekről, emberi felelősségvállalásról és persze sikerről.

A Széchenyi – és Gábor Dénes – díjas üzletember,  a világ által is elismert Kürt kft. megalapítója,  az Innovációs Nívódíj kitüntetettje, a Cigány származású Gyerekek Oktatási Alapítvány létrehozója őszintén beszélt szakmai és gazdasági tapasztalatairól és munkaerőhiány és utánpótlás problematikájának lehetséges megoldásairól. Beszélt a H2O projektről, a Hátrányos Helyzetűek Oktatásáról és ennek nyomán jutott el egy szűkebb területre, a hátrányos helyzetűek online nyelvoktatásához. Ebben a projektjében 2.000 regisztrált gyermek tanul  nyelvet, közülük 1.000 folyékonyan beszél már angolul, év végére további 12.000 Csongrád megyei gyermek kapcsolódik a rendszerhez.

Tanulságos gondolatai és könyvélményei mindnyájunk számára útravalóul szolgálnak a jövő kihívásainak sikeres megválaszolásában.

Dr. Kürti Sándor által javasolt olvasmányok:
– Peter F. Drucker: Drucker minden napra, A tartós üzleti siker elemei (Menedzser Kiadó)
– Jim Collins: Jóból kiváló (HVG Kiadó)
– Peter Senge:The Fifth Discipline: The Art and Practice of the Learning Organization (A HVG kiadásában is megjelent „Az Ötödik Alapelv” címmel)

« A 3 »