FM szolgáltatók szövetségének kezdő oldalának kiemelt képe

TUDÁSKÖZPONTÚSÁG – MINŐSÉG – EGYÜTTMÜKÖDÉS – ÁTLÁTHATÓSÁG – HITELESSÉG

Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetsége

LeoFM szövetség célja

A 12 alapító a következőkben határozta meg a Létesítménygazdálkodói és épületüzemeltetési szolgáltatók Országos Szövetség (LEO) céljait:

  • A létesítménygazdálkodási szakma érdekképviselete,érdekérvényesítés
  • Az FM szakma elfogadottságának növelése,
  • Az épületüzemeltetési szakma színvonalának növelése
  • A piac konszolidációja, piaci igény felkeltése, felhasználói kultúra gazdagítása, ápolása
  • Tudásbázis, tapasztalatok gyűjtése, fejlesztése és megosztása

A LEGJOBB MŰKÖDÉSI GYAKORLATOK ELEMZÉSE ÉS MEGOSZTÁSA

Épületüzemeltetési legjobb gyakorlata
A szövetség tagjait a létesítménygazdálkodási szakma vezető szolgáltató cégei alkotják. A Tagok több, mint 15.000 közvetlen alkalmazottat foglalkoztatnak, közel 15 millió négyzetmétert üzemeltetnek és árbevételük meghaladta a 300 milliárd Forintot a 2022 évben. Több száz év épületüzemeltetési gyakorlat halmozódott fel a cégeknél, ezt számos projektben osztják meg egymás között és a további érdekeltekkel. Az első kiemelkedő eredménye a munkának a “FM Benchmarking” kiadvány, amely segít a létesítménygazdálkodási tevékenység mérésében.

SZAKMAI KÉPZÉS ÉS OKTATÁS TÁMOGATÁSA

Szövetség benchmark munkacsoport feladataA létesítménygazdálkodási szakma fejlesztésének kritikus eleme a szakmai színvonal emelése, a képzések támogatása. A szövetség folyamatos szervez szakmai rendezvényeket, együttműködik felső- és középfokú oktatási intézményekkel. Külön kiemelendő a középiskolások között szervezett reklámkampány az épületüzemeltetési szakma elismertetés érdekében.

A SZOLGÁLTATÁSOK PONTOS DEFINIÁLÁSA

Facility Management szolgáltatók eseményei
A piac fejlesztés fontos eleme a létesítménygazdálkodási szolgáltatások pontos definiálása, hogy mind a megrendelő, mind szolgáltató ugyanazt értse alatta, ugyanazon protokoll szerint járjanak el. Hogy ez mindenki számára elérhető legyen, a közbeszerzéseken egyenlő feltételek legyenek, a szövetség egy munkacsoportot hozott létre, amely segéd dokumentumokat készít mind a megrendelők, mind az FM szolgáltatók számára

ÁLTALÁNOS SZAKMAI ÉS ETIKAI SZABÁLYOK FELÁLLÍTÁSA

LEOFM szövetség SZAKMAI ÉS ETIKAI SZABÁLYOK
A létesítménygazdálkodási kínálati piac konszolidációjának elősegítése az etikai szabályok érvényre juttatásával  is elérhető. Ezért a szövetség Etikai kódexet alkotott, biztosítva a szolgáltató szervezetek saját belső önkontrollját, hogy minőségi garanciát jelentsen a szervezeti tagság.