A LEO Benchmarking munkacsoportja által gondozott Benchmarking kutatás evolúciója

Egyesületünk tíz éve készítette el első saját kérdőíven és begyűjtött létesítménygazdálkodási mérőszámokon alapuló kutatását, amit aztán sorban még négy követett. Décsi Gábor, a projekt szakmai vezetője részt vett a HFMS által kiadott, a LEO kutatások elődjeként említhető  2009. és 2012. évi benchmarking kiadvány összeállításában is.  Ilyen módon a létesítménygazdálkodási benchmarking kutatás idén 25 éve indult el.

Mára a szakmai kiadvány közel 1.500 létesítmény integrált adatát elemzi, értékeli, von le belőlük következtetéseket, állapít meg az előző kiadások figyelembe vételével tendenciákat, mindeközben összefoglalja a létesítménygazdálkodási iparág történelmét, legfontosabb mérföldköveit és szakmaspecifikus értékeit.

Tavaly 33 ország előtt mutathattuk meg ezt a látványos fejlődést, szakmai elköteleződést az EUROFM 2023. évi nemzetközi FM konferenciáján. Idán már egy közös páneurópai kutatásról tárgyal a munkacsoport vezetője, Décsi Gábor, az EUROFM és LEO elnöksége,   de érdeklődés jelentkezett a 24.000 taggal rendelkező IFMA európai, közel-keleti és afrikai térségéből is, az IFMA EMEA-tól is.

Izgalommal várjuk a nemzetközi kutatási részvétellel járó szakmai kihívásokat, fejlődési lehetőségeket és hasznosítható tanulságokat.