2019. június 13. Szeretem a szakmám díjátadó ünnepség

2019. június 13. Szeretem a szakmám díjátadó ünnepség

Szövetségünk idei “Szeretem a szakmám” pályázatának díjátadóján Elnökségünk tagjain kívül részt vett Soós Ákos LEO Nagykövetünk, a két díjnyertes Csapat Tagjai és a sajtó képviselői.

A szakiskolákat megszólító pályázatot immár harmadik alkalommal írtuk ki. A feladat ismét az volt, hogy a diákok gif, videó vagy mém formátumban mutassák be miért fontos számukra a szakmájuk. A pályázat első helyezett csapata 350 000 Ft értékű műhelykorszerűsítést nyert az iskolájának, míg a második helyezett izgalmas szakmai, tanulmányi kiránduláson vehet részt.

A LEO egyik alelnöke, Vágó László, a NEO Property Services Zrt. vezérigazgatója úgy fogalmazott, hogy “A létesítménygazdálkodás a takarításon keresztül, az őrzés-védelmen át, a műszaki üzemeltetésig és a kisebb építési projektekig terjed, ennek kapcsán a létesítménygazdálkodó vállalatok gyárakat, irodákat, éttermek vagy szállodákat is üzemeltetnek. Nagyon szerteágazó és sokrétű ez a szakma, ezért is tartjuk fontosnak, hogy a gyerekek tudjanak arról, hogy ez egy kitörési lehetőség lehet a számukra.”

Ifj. Jászberényi István alelnök, a Kraft FM ügyvezetője azt is hozzátette, hogy a rohamosan fejlődő informatikai megoldások, amelyek ezen a területen és általában az épületek esetében is elterjednek, vonzó perspektívát jelenthetnek a fiatalok számára.

Soós Ákos a LEO egyik Nagykövete a SZAKMAVERZUM.HU-NAK elmondta, a LEO Nagykövetek feladata hogy rendkívüli osztályfőnöki órákon megismertessék a pályázatot és a létesítménygazdálkodó szakmát az iskolák tanulóival és szaktanáraival.

A pályázat állandó kapcsolatot tart fenn a szakiskolákkal, azokkal az oktatási intézményekkel, ahol a létesítménygazdálkodási iparág számára fontos szakmákban oktatják a diákokat. A pályaművek színvonala idén is magas volt. Örömteli tény, hogy az ország minden területéről érkeztek pályázatok.

II. helyezést ért el a Karcagi Szakképzési Centrum Hámori András Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája. A csapat tagjai: Kanalas Tímea, Rabi Anna Ramóna,

A tanárok, akik segítették őket: Dögeiné Kun Éva, Végh Ágnes. A második helyezett kisfilm – meglepő módon – a női szabó szakmát mutatta be.

I. helyezett lett a Debreceni Szakképzési Centrum Baross Gábor Középiskolája és Kollégiuma. A csapat tagjai: Muszka Tamás, Lehman László, Fülöp Bence, Küzmös Mariann, Küzmös Zsófia A tanárok, akik a csapat mögött álltak: Kányádiné Gaál Noémi, matematika – informatika, számvitel-vállalkozási szakértő és Magyar Sándor, ipari gépész szakoktató