LEO Benchmarking III. kutatás felhasználói leírás


Tisztelt Adatszolgáltató!

Szeretnénk felkérni Önt, hogy a 2013-ban alakult Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Egyesülete (LEO) által készített LEO Benchmarking III. kérdőív kitöltésében részt vegyen.

2014-ben a LEO szervezésében készült egy benchmarking felmérés, mely során lehetősége volt a létesítménygazdálkodási szolgáltató cégeknek elkészíteni egy kérdőívet egy új létesítménygazdálkodási benchmarking kutatás céljából. Ennek folytatása történt meg 2017-ben és most már 3. kutatásunkat folytatjuk.

Adatgyűjtésünk célja egy magyar nyelven elérhető, hiánypótló, reprezentatív adatmennyiségre támaszkodó kiadvány elkészítése és publikálása. A kiadvány a létesítménygazdálkodási szakma standardjait, az üzemeltetett ingatlanok adatait és a különféle szolgáltatások díját tartalmazó adatbázisból kinyerhető elemzéseket foglalja össze. A kérdőívet az MSZ-EN 15221-7 EU szabvány alapján állítottuk össze.

A benchmarking adatok statisztikai feldolgozása (adattárolás, elemzés) a LEO megbízásából egy minden tekintetben független, megbízott szakcégen keresztül, anonim módon történik (Adatkezelési szabályzat). Az adatbázishoz az Ön, illetve az Ön által képviselt vállalat részére hozzáférést biztosítunk, ezzel is segítve kiemelkedő szakmai munkájukat, létesítménygazdálkodási tevékenységüket.

Az adatfeltöltésbe bevonni kívánt épületek listáját kóddal ellátva állítottuk össze, mely belső kóddal tudja az adatfeltöltés során azonosítani az adott épületet. Így tudjuk garantálni Önnek, hogy az Ön által megadott épület adatokat semmilyen más adaton keresztül nem lehet beazonosítani. A jelen webcím egy egyedi oldalra mutat, melyet az Ön vállalatára szabtunk testre és kizárólag csak ezen a weboldalon keresztül érhet el. A jelen felmérés linkjét  a független rendszer adminisztrátoron kívül senki nem ismeri. Kérjük, ezt a webcímet gondosan őrizze meg, mert a későbbiekben ezen oldalról tudja folytatni a megszakított munkát, vagy éppen új épület adatbevitelét megkezdeni. Az épületek listáját a levél alján találja meg.

A felmérésben csak a megrendelője részére kiszámlázott, 2019-es lezárt üzleti év adatait adja meg!

A kérdőív kitöltését bármikor megszakíthatja, a korábban megadott adatokat a rendszer automatikusan eltárolja, amennyiben az adott oldal alján található “Tovább” vagy “Vissza” gombra kattint. Ügyeljen arra, hogy ebben az esetben az adott oldalon kitöltött adatokat a rendszer nem menti el automatikusan!

Az adatok hitelessége, az ismétlődések elkerülése érdekében kérjük, egy adatlapon csak egy épület adatait szerepeltesse. Csak valós és ténylegesen létező adatokkal dolgozzon, ahol pontos információt kértük, ott ne éljen feltételezéssel, becsléssel. Így tudjuk garantálni, hogy a kutatás eredménye minden szempontból hiteles legyen! Minden összeget ezer Ft-ban adjon meg!

Amennyiben a kérdőívben az Ön által már korábban megadott adatok szerepelnek, azok ismételt kitöltése nem szükséges – azonban kérjük, minden esetben ellenőrizze az adatok helyességét.

Amennyiben az Ön vállalatának a megrendelője nem a szolgáltatás végfelhasználója, úgy fennáll a veszélye, hogy duplikált adatok kerülnek a felmérésbe, melynek elkerülése szükséges. Ezért azon adatsorokat NE töltse ki, amelyekre vonatkozóan az Ön megrendelője egy másik létesítménygazdálkodási szolgáltató cég!

Az adatbázis zárására 2019. évben került sor, az ezen időpontig beérkezett adatok fognak a 2020 évi felmérésünkben szerepelni.

A LEO tagok számára a kutatás teljes körű elemzését fogjuk egy kiadvány formájában publikálni. A nem LEO tagvállalati adat szolgáltatóknak a kiadvány egy szűkített változatát juttatjuk el.

A kérdőív kitöltése során, ha megakad és segítségre van szüksége, vagy bármilyen észrevétele, kérdése van, kérjük, hogy jelentkezzen a leofm@leofm.hu email címen, állunk rendelkezésére.

Köszönjük, hogy időt szán kérdőívünk kitöltésére!

Együttműködésüket megköszönve,

Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetsége
Benchmarking Munkacsoport

Kérdés esetén kérem, írjon a leofm@leofm.hu email címre.